Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji\'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yurdun batı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağış bekleniyor.

04.06.2014 07:30  Güncelleme: 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağışların, İzmir'in kuzey ilçeleri, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Balıkesir il merkezi ve doğu ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakasında kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'NİN UYARDIĞI İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; İzmir'in kuzey ilçeleri, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Balıkesir il merkezi ve doğu ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakasında kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Türkiye'nin batısında, güneyli yönlerden kuvvetli olarak esecek rüzgarla birlikte yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 3 ila 6 derece artacak.

Rüzgar ise genellikle batı ve kuzeybatı, zamanla Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da güney yönlerden orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına, Muğla çevrelerinde kuvvetli fırtına şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların, İzmir'in kuzey ilçeleri, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Balıkesir il merkezi ve doğu ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakasında kuvvetli, Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli olmasının beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ RÜZGAR

Meteoroloji, rüzgarın, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına, Muğla çevrelerinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

TOZ TAŞINIMI

Ege, Batı Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu'da yer yer toz taşınımı beklenin de altını çizen Meteoroloji, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra Avrupa Yakasında kuvvetli olması bekleniyor. (25)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (26)

ADANA: Parçalı zamanla az bulutlu. (33)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu. (26)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu. (24)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (18)

DİYARBAKIR: Az bulutlu.(31)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırıklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Balıkesir il merkezi ve doğu ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakasında kuvvetli, Çanakkale ile Balıkesir'in batı çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güney kesimleri başta olmak üzere yer yer toz taşınımı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir'in kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimleri başta olmak üzere yer yer toz taşınımı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölgenin batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu doğusu parçalı bulutlu .

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu kuzeydoğusu parçalı ve çok bulutlu, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ksk: mevsimler 1 ay ileriye attı aralık bile yaz gibi geçiyo 2 0 Yanıtla
  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek
    11:14 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması ve üreticilerin verimli, pazar değeri yüksek alternatif ürünlere yönlendirilmesi amacıyla 'Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi'ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği verilecek ve başvurular alınmaya başlandı. Bu desteklerle Kandıra karpuzunun üretiminde artış sağlanması ve atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması hedefleniyor.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman, Mihalgazi Camisi'nde teravih namazını kıldıktan sonra Beşiktaş Mahallesi'ne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Yaman, vatandaşların sorunlarını dinleyerek kente ilişkin projelerini anlattı. Mahalleliler ise ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. Yaman, Bilecik'i vatandaşlarla birlikte yönetmek ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için aday olduğunu belirtti.

  • Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi
    11:14 Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi

    Embryo grubu, 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konserde cazseverlerle buluştu. Grup, 55 yıllık geçmişlerinden süzülüp gelen, doğaçlamalarla renklenen bir konser sundu. Festival, yarın Ondrej Krajnak konseriyle sona erecek.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Yaman, iftar programına katıldı
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Yaman, iftar programına katıldı

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda Yaman, Bilecik için planladığı projeleri anlattı ve şehri daha yaşanabilir ve gelişmiş bir kent yapmak için çalışacaklarını belirtti. Etkinliğe AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Serkan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Servet Yılmaz, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adayları ile partililer de katıldı.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu
    11:12 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptığı konuşmada, "Biz savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz" dedi.

  • Aksaray'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Zanlı Tutuklandı
    11:11 Aksaray'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Zanlı Tutuklandı

    Aksaray'da uyuşturucu ticareti yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan çalışmalar sonucunda bir adrese baskın düzenledi. Yapılan aramada bonzai, hap, extacy hap, ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, ruhsatsız av tüfeği ve hassas terazi ele geçirildi. Zanlı, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

  • Antalya'da Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı
    11:11 Antalya'da Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Kepez ve Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanına kazandırdığı kapalı pazar yeri ile park alanı projeleri hizmete açılıyor.


Advertisement