Meteoroloji Uyardı! - Son Dakika
Yerel

Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji Uyardı!

Meteorolojiye göre, Batman ve çevresinde Şiddetli yağmur ve kar yağışı olabilir…

23.12.2014 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada aralarında Batmanın da bulunduğu 13 ilde kar alarmı verildi. Dün akşam saatlerinden itibaren başlayacağı bildirilen yağmur v e kar yağışının ilimizi olumsuz yönde etkileyeceği bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Kadir Özer konuyla ilgili yaptığı açıklamada "biz her türlü hava şartlarına hazırız. Kışın başından beri hazırladığımız programımız var. Özellikle kırsal alanlar için her ilçemize kar küreme araçları verdik. Kar yağışının merkezden ziyade yüksek rakımlı yerlerde yoğunlaşmasını bekliyoruz" dedi.

PERSONELE HELVA TAKVİYESİ

Gazetemize bilgi veren İl Özel İdare Genel Sekreteri A.Kadir Özer, Batman merkez ve bağlı ilçelerin tümünde iş makineları ve personellerin hazır bulundurulduğunu belirtti.

Özer, "İlimize bağlı Beşiri, Gercüş ve Hasankeyf ilçelerimizde yoğun olarak yağmur yağmaktadır. Sason ve Kozluk ilçelerimiz yüksek kesimlerinde dün saat 14:30 itibari ile kar yağışı başlamış olup ekiplerimiz olası yol kapanma durumlarına karşı hazır bulunmaktadır. Sason Şantiyesi'nde 2 adet dozer, 2 adet greyder, 2 adet ekskavatör, 1 adet loder olmak üzere toplam 4 ekip olarak hazır bulunmaktadır. Olası don ve buzlanmaya karşı kaya tuzu alımı yapılmış olup hazır bulunmaktadır. Kozluk Şantiyesi'nde 2 adet greyder, 1 adet dozer, 1 adet ekskavatör, 2 adet loder, 1 adet bekoloder olmak üzere 3 ekip olarak hazır bulunmaktadır.

Gercüş Şantiyesi'nde 1 adet greyder, 1 adet loder, 1 adet ekskavatör, 1 adet bekoloder, 1 adet kar temizleme aracı olmak üzere 2 ekip olarak hazır bulunmaktadır. Beşiri Şantiyesi'nde 1 adet loder, 1 adet greyder, 1 adet ekskavatör, 1 adet kar temizleme aracı olmak üzere 2 ekip olarak hazır bulunmaktadır. Merkez Şantiyesi'nde 1 adet greyder, 1 adet loder, 1 adet kar temizleme aracı, 1 adet bekoloder olmak üzere 2 ekip olarak hazır bulunmaktadır. Personellerimizin daha verimli olarak görev yapabilmesi amacı ile koruyucu madde olarak helva alımı yapılarak şantiyelerimize dağıtılmıştır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Meteoroloji Uyardı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement