Metro Horeca Festivali'nin Yeni Durağı Denizli Oldu - Son Dakika
Güncel

Metro Horeca Festivali'nin Yeni Durağı Denizli Oldu

Metro Horeca Festivali\'nin Yeni Durağı Denizli Oldu

20 Nisan'da Samsun'da başlayan Metro HORECA Festivali, dokuzuncu durağı olan Denizli'de yerel değerlerle profesyonelleri bir araya getirdi.

07.05.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Metro Toptancı Market'in gastronomi profesyonelleriyle yerel değerleri ve profesyonel müşterilerine sunduğu çözümleri buluşturmak amacıyla Türkiye çapında düzenlediği HORECA Festivali devam ediyor.

Metro Toptancı Market, Türkiye'de faaliyete geçtiği günden bu yana 'profesyonellerin güçlü iş ortağı' olmak hedefiyle gerçekleştirdiği etkinliklere HORECA Festivali ile devam ediyor. 20 Nisan'da Samsun'da başlayan festival kapsamında, Metro mağazalarının bulunduğu şehirleri ziyaret edecek Metro HORECA Festivali'nin dokuzuncu durağı Denizli oldu.

6 Mayıs'ta Denizli mağazasında gerçekleştirilen ve hotel, restoran ve cafe işletmelerinin yoğun ilgi gösterdiği festivalde, Metro'nun profesyonellerin hayatını kolaylaştıracak çözümleri tanıtıldı.

Festival kapsamında Bocuse d'Or Şefi Volkan Karataş tarafından mağaza içerisinde yer alan mobil mutfakta tadım aktiviteleri gerçekleştirildi. Şef Karataş, Taze Rezene Çorbası, Erzincan Tulum Peynirli Brushcetta, Domates Mücveri, Nar Ekşili Tütsülenmiş Firik Salatası gibi yerel lezzetlerle harmanlanmış yemekler hazırlayarak, konuklarına ikram etti.

Metro'dan yerel üreticilerle profesyonelleri buluşturan bir platform…

Metro HORECA Festivali'nde, Anadolu'nun farklı yörelerinden Metro raflarına taşınan 52 coğrafi işaretli ürün tanıtılıyor. Metro ve yerel üreticiler, bu ürünlerin mutfaklara daha fazla lezzet katması için profesyonellerin fikirlerini dinliyor.

Erdal Çıtak: "Metro, işinize lezzet katıyor"

Metro Toptancı Market Denizli Mağazası İşletme Müdürü Erdal Çıtak, "Metro olarak yerel değerleri koruyan ve sahip çıkan bir anlayışla çalışıyoruz. Hem ülkemizde yetişen ürünlere dair bir lezzet haritası oluşturmak hem de yerel üreticiyi desteklemek amacıyla 'Coğrafi İşaretli Ürünler' projemizi yürütüyoruz. Gerek amatör gerekse profesyonel mutfaklarda daha fazla yerel ürün yer alsın diye çalışıyoruz. Bununla da yetinmiyor, Türkiye'nin yerel lezzetlerini dünyaca ünlü 'yıldızlı' şeflerin mutfağına sokmayı hedefliyoruz. Bizim anlayışımıza göre iyi malzeme olmadan iyi yemek olmaz. İşte bu anlayış doğrultusunda tam bir ay boyunca Türkiye'yi gezmek üzere yola çıkan Metro HORECA Festivali'nin bugünkü durağı Denizli oldu. Şehrimizdeki hotel, restoran ve cafe işletmecileriyle birlikte keyifli bir festival yaşadık" diye konuştu.

İlk olarak Samsun'da başlayan, sırasıyla Ankara, Adana, Gaziantep, Kayseri, Konya, Alanya ve Antalya'da profesyonelleri ağırlayan Metro HORECA Festivali; Bodrum (7 Mayıs), Gaziemir/ İzmir (8 Mayıs), Eskişehir (11 Mayıs), Nilüfer/Bursa (12 Mayıs), Kağıthane/ İstanbul (13 Mayıs) ve Kozyatağı/İstanbul (14 Mayıs) ile devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Metro Horeca Festivali'nin Yeni Durağı Denizli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement