Metrobüs Durağındaki Sözlü Tacize Ertelemesiz Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Metrobüs Durağındaki Sözlü Tacize Ertelemesiz Hapis Cezası

Üsküdar Altunizade metrobüs durağında E.D isimli genç kadına "Bakar mısın, bekle beni" şeklinde cümlelerle sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan R.U, 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

14.04.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Altunizade metrobüs durağında E.D isimli genç kadına "Bakar mısın, bekle beni" şeklinde cümlelerle sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan R.U, 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

"ONU GEÇMEK İÇİN YOL İSTEDİM, BU AMAÇLA ONA SESLENDİM"

Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan R.U, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Olay günü spor yapmak amacıyla yürüyüş yapıyordum. E.D önümde yürüyordu. Onu geçmek için yol istedim ve bu amaçlı ona seslendim" dedi. Mahkeme, sanığın cezadan kurtulmak amacıyla suçlamayı inkar ettiğini, dosyada kamera kayıtlarının bulunduğunu ifade etti. R.U'nun E.D'yi ısrarla takip ettiğini belirten mahkeme, ısrarla takibin "Kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu oluşturduğunu kaydetti. Yargılama sonucunda "Kişilerin huzur ve sükununu" bozma suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırılan R.U'nun cezası duruşmadaki iyi halinden ötürü 2 ay 15 güne indirildi. Mahkeme R.U hakkında verdiği 2 ay 15 günlük hapis cezasını ertelemedi.

"BAKAR MISIN, BEKLE BENİ"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, mağdur E.D'nin (29) geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Zincirlikuyu metrobüs durağından metrobüse binip, Altunizade metrobüs durağında indiği ve Acıbadem istikametine doğru yürüdüğü sırada R.U. (20) tarafından takip edildiği belirtildi. R.U'nun E.D'yi takip ettiği esnada arkadan seslenerek, "Bakar mısın, bekle beni" şeklinde cümleler kurduğu ifade edilen iddianamede, "Mağduru bir süre takip ettiği, E.D'nin bir sitenin güvenlik noktasına yaklaştığı sırada şüphelinin kaçarak oradan uzaklaştığı anlaşılmıştır" denildi.

"SUÇ ŞİKAYETE BAĞLI"

R.U'nun mağdur E.D'yi takip ederek ve seslenerek genç kadının huzurunu bozduğunu bu eylemin şikayete bağlı bir suç olduğunu belirten savcılık, E.D'nin uzlaşmak istemediği ve şikayetçi olduğunu kaydetti. R.U hakkında "Kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlamasıyla 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında polis ekipleri kapkaç ve taciz şikayetlerinin artması nedeniyle çevrede bulunan kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Tespit edilen şüphelinin görüntüleri polis ekiplerine dağıtıldı. İddiaya göre, metrobüsten inen E.D isimli kadın yürürken takip edildiğini fark etti ve Üsküdar Altunizade'de bulunan bir sitenin güvenlik görevlisinden polisi aramasını istedi. Güvenlik görevlisi şort ve parmak arası terlik giyen bir kişiyi polislere bildirdi. Kısa sürede belirtilen adrese gelen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şüpheliyi gözaltına aldı. R.U'nun yapılan incelemelerinde daha öncede uyuşturucu kullanmak, gasp, hırsızlık ve yaralamadan kaydının bulunduğu öğrenildi.

AK - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Metrobüs Durağındaki Sözlü Tacize Ertelemesiz Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement