Metropoll'ün Son Anketinde HDP'nin Oyu MHP'yi Geçti - Son Dakika
Güncel

Metropoll'ün Son Anketinde HDP'nin Oyu MHP'yi Geçti

Metropoll Araştırma şirketinin kurucusu Özer Sencar, yaptıkları son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını kişisel Twitter'dan duyurdu.

22.08.2015 16:38  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağustos ayında yapılan son anketin sonuçlarını sadece abonelerine açıkladıklarını belirten Sencar, oyunu artıran tek partinin HDP olduğunu ve MHP'yi de geçerek Türkiye'nin 3. partisi konumuna geldiğini söyledi. Sencar, geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te katıldığı bir tartışma programında yine HDP'nin Türkiye'nin 3. partisi olabileceğini söylemişti.

"AK PARTİ'NİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMA ŞANSI YOK"

Ankete göre, AK Parti, CHP ve MHP oylarında önemli değişiklik yok. Sencar'a göre; AK Parti'nin tek başına iktidar olma şansı yok. Dolayısıyla erken seçimin olmama ihtimali söz konusu.

HDP'YE GELEN OYLARIN YÜZDE 75'İ...

Sencar'ın paylaştığı anket verilerine göre, oylarını artıran HDP'ye gelen oyların yüzde 75'i protest seçmenlerden, yüzde 25'i diğer partilerden.

İşte Sencar'ın açıklamarı;


"BU YANLIŞI TAYYİP BEY YAPMIŞTIR"

Sencar, 18 Ağustos'ta CNN Türk canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Sencar canlı yayında "HDP'nin Türkiye'nin 3. partisi durumuna gelebileceğini vurgulayan Sencar, "Yüzde 17-18 civarında seçmeni olan Kürtlerin partisi sadece HDP olursa bu Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği açısından son derece yanlıştır. Bu yanlışı Tayyip Bey yapmıştır." diyerek, son anketinin sonuçlarıyla paralel değerlendirmeler yapmıştı.

Sencar, PKK'nın HDP oyları üzerindeki etkisiyle ilgili de "Bu fazla oyun PKK'dan geldiğini düşünürsek ve bu fazla oyu Türkiye genelinden çıkardığınızda HDP yarım puan bir oy kaybediyor." demişti.

Metropoll\'ün Son Anketinde HDP\'nin Oyu MHP\'yi Geçti

Son Dakika Güncel Metropoll'ün Son Anketinde HDP'nin Oyu MHP'yi Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (378)

  • 0404040404: Oyum hdpeye şu an barış isteyen hdpedır bir kürtler olarak geçmişte kime oy vermışsek hançer gibi bize dündü biz asker polis sivil kım olursa olsun ölmesı istemıyoz 316 169 Yanıtla Antepli: Ölmesini istemiyorsan PKK yla arana mesafe köy. 23 30 Apocan can: Sizde irkcilikla araniza mesefa koyun 0 0
  • Baattin: Hdpli tum vekiller vatana ihanetten yargilanmali.. 268 140 Yanıtla
  • Osman: Zaman gelecek HDP iktidar olacak halk gercekleri görmeye basladi.insan gibi politika yapiyorlar yolsuzluk yok sahtekarlik yok 100 Fazla belediyesi var.Bazen iftira atiyorlar ama bosuna günes balcikla sivanmaz yasasin Halklarin kardesliyi Savas Hayirrrrrrrrrr....... 61 335 Yanıtla
  • kars merkez: Hepiniz yana çekilin lan hdp geliyor gundiler. 100 158 Yanıtla
  • seLma: Mhp zaten gereksiz bir partidir olsada olur olmasada bi işe yaramadığını hepimiz şahid olduk 156 63 Yanıtla
  • bre breee: Oştt... oşşşşştttttttt.. ufak atında pkklılar yesin 186 23 Yanıtla
  • İstanbul: Yalan bu anket pkk aileleri hdpye şehit aileleri akpye çok tepkili mhp desen tam savaşci bence chp karlı çıkar çünkü ne Kürtler nede Türkler savaş istemiyor akp deki geri kalan Kürtler hdpye hdp ve mhp ye kayan chp oyları da chpye kayar Akpdeki şehit yakınları ve ekonomi yönünden de chpye kayma olasılığı yüksek... 118 89 Yanıtla
  • BaziD Li: Mhp vatan sağ olsun diyor akp bilal diyor her iki partiyi skimm 158 45 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement