Meü 21. Kültür ve Spor Şenliği Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Meü 21. Kültür ve Spor Şenliği Sona Erdi

Meü 21. Kültür ve Spor Şenliği Sona Erdi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 21. Kültür ve Spor Şenliği sona erdi.

01.05.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 21. Kültür ve Spor Şenliği sona erdi. Bu senede 4 gün süren şenliklerde fotoğraf sergileri, dalış, dağ bisikleti ve yüzme yarışları, söyleşiler, konserler, imza günleri, tiyatro ve dans gösterileri yapıldı. Sıla konseri ile başlayan şenlikler İrem Derici konseri ile sona erdi.

27 Nisan'da başlayan şenlikler, dün ünlü sanatçı İrem Derici'nin konseriyle son buldu. 4 gün boyunca süren şenlikte, 3. Açık Dans Stüdyosu, MEÜ Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü öğrencileri ile birlikte, bir dans gösterisi sundu. TORK Dans Topluluğu'nun kurucuları Tan Temel ve Sernaz Demirel'in organize ettiği etkinlikte, misafir sanatçı olarak New York'ta çalışmalarını sürdüren Princeton Üniversitesi'nde eğitmen ve koreograf Rebecca Lazier ile dansçıları Simon Courchel, Natalie Green ve Christopher Ralph yer aldı. Şenlik kapsamında yapılan bir diğer etkinlik dağ bisikleti yarışı oldu. İkinci gün düzenlenen yarışlara, MEÜ'nün yanı sıra Mersin, Adana ve Malatya'dan bisikletliler katıldı. Çiftlikköy Kampüsü vadi parkurunda gerçekleştirilen yarışlarda, 68 bisikletli yer aldı. Yarışlar dört kategoride yapıldı, 1,5 kilometrelik parkurları her bir kategorideki bisikletliler farklı turlarla kat etti. Stadyum alanından start alan yarışlar, halka açık olarak yapıldı.

Şenliğin ikinci günü, fotoğraf topluluğu tarafından Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Alanı'nda bir fotoğraf sergisi düzenlendi. Sergide, topluluk üyelerinin kendi etkinliklerinden ve fotoğraflama çalışmalarından oluşan 40 farklı fotoğraf yer aldı.

Türk Sanat Müziği Topluluğu, şenlik kapsamında bir konser daha verdi. Konserde, sanat müziğinin sevilen eserleri Türk Sanat Müziği Topluluğu korosu ve solistleri tarafından seslendirildi. Halk tiyatrosu geleneğinin günümüze kadar uzanan örneklerinden 'köy seyirlik oyunu', bu yılki şenliklerde de unutulmadı. Tiyatro Topluluğu üyeleri, Cumhuriyet Alanı'nda sergiledikleri oyun ile renkli anlar yarattılar. Anadolu'da 'saya gezme' adı verilen davet etme yöntemi ile kampüs içerisinde kostümleri ve çalgılarıyla dolaşarak seyirci toplayan topluluk üyeleri, öğlen saatlerinde Cumhuriyet Alanı'nda sergiledikleri oyunla şenliği renklendirdiler.

Ünlü şarkıcıların konuk olduğu şenlik kapsamında amatör gruplar da sahne aldı. Şenliğin ilk günü Mekanizma adlı grup, stadyumda kurulan şenlik alanında müzik severlerle buluştu. Vokalde Hüseyin Hamidi, lead gitarda Kürşat Türkel, bass gitarda Gökhan koçer ve davulda Umut Miçooğulları'nın yer aldığı grup, sevilen Türkçe ve yabancı şarkılar seslendirdi. Grubun rock ve bluess türünde söylediği şarkılara, şenlik katılımcıları da eşlik ederek gönüllerince eğlendi. Şenlik alanında, öğrenci topluluklarının da yer aldığı çeşitli standlar kuruldu. Mersin'de yayın yapan özel radyoların müzik desteği sunduğu, lunapark oyuncaklarının yer aldığı alan, şenlik boyunca müzik ve eğlencenin adresi oldu.

Şenlik kapsamında ünlü sanatçılar Sıla, Orhan Hakalmaz, Gökhan Türkmen ve İrem Derici konser verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meü 21. Kültür ve Spor Şenliği Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement