Meü Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yeni Binasına Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Meü Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yeni Binasına Kavuşuyor

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin 20 Mayıs'ta yeni binasına taşınacağı bildirildi.

09.05.2014 17:07  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin 20 Mayıs'ta yeni binasına taşınacağı bildirildi.

MEÜ Rektörü Prf. Dr. Suha Aydın yaptığı açıklamada, MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin  20 Mayıs Salı gününden itibaren Çiftlikköy Kampüsü'ndeki yeni binasında hizmet vereceğini söyledi.

 Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin eski binasında oldukça zor şartlar altında sağlık hizmeti verdiklerini belirten Aydın, Aşağı yukarı 220'si öğretim üyesi olmak üzere 580 civarında çalışan doktor olduğunu, bunlardan da 122'sinin profesör olduğunu ifade etti.

İnsan yönünden son derece iyi birikimlerinin olduğunu fakat, fiziki şartlarının iyi olmadığını aktaran Aydın, Eski binada Mersin'in talebini karşılayamayacaklarını bildiklerini bunun için de özel bir yere taşınmaya çaba gösterdiklerini kaydetti.

Hastaneni yeni binasının, 2000 yılında projesinin hazırlanarak, temelinin atıldığını dile getiren Aydın şunları kaydetti:

 "Maalesef hali hazırda görev yaptığımız küçük hastaneyi oluşturmaktaki hızımızı burada bulamadık. Bu sadece bizle ilgili bir şey değil. Hastanelerin bütçesi devlet tarafından sağlanıyor. Devlet tarafından sağlanması belirli politikalar ve hıza bağlı oluyor. İlk seneler oldukça ağır aksak yürüyen şeyler son yıllarda hızlandı. Yeni hastanenin destek birimleri hariç hizmet ve kapalı alanı 100 bin metre kare. Oldukça büyük bir alan. Gelecek yılın makine teçhizat bütçesiyle beraber hastane için şimdiye kadar harcanan para 300 milyon lira. Bunun içinde sağdan soldan aktarmaları da saymıyoruz. Onları sayarsak bu rakam daha yukarılara çıkacak. Devlet bütçesinin dışında bu hastaneye katkıda bulunan  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin destek olarak verdiği 5 milyon lira hariç. Üzülerek söylüyorum maalesef devlete sadece Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkısı oldu. Bunun dışında Mersin'den hiç bir katkı olmadı. 

 MEÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Oğuz Köksal da Mersin'in çok uzun yıllardan beri ihtiyacı olan nitelikli bir hastaneyi tanıtacaklarını belirtti.

Hastanenin 638 nitelikli hasta yatağına sahip olduğunu anlatan Köksal, bunların iki kişilik ya da tek kişilik hasta odalarından oluştuğunu ifade etti.

Daha önceki hastanede 6-8 kişilik koğuş tarzı odaların olduğunu vurgulayan Köksal " Bu nitelik sorunumuzu çözüyoruz. Her odanın içerisinde kendi tuvaleti banyosu var. Odaların içerisinde refakatçilerin kalacağı düzgün alanlar var. Yoğun bakım kapasitesi 67'den 127'ye çıktı. Mersin'de sıkıntıda olan hastalar yer bulmadıkları için başka illere gönderildi. Bu sıkıntıyı gördüğümüz için yoğun bakımdaki yatak kapasitesini iki katının üstü oranda artırmaya çalıştık.  Oradaki 10 ameliyat salonunu burada 18'e çıkardık. Hepsi üst düzey cihazlarla, donanımlarla oluşturulmuş yerler" diye konuştu.

Açıklamaların ardından, Rektör Aydın,  Başhekim  Köksal ve MEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İlvan basın mensuplarına hastaneyi gezdirerek bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meü Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yeni Binasına Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement