MEÜ'de Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

MEÜ'de Mezuniyet Coşkusu

Mersin Üniversitesi, 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

25.06.2014 01:14  Güncelleme: 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ), 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Çiftlikköy Kampüsü Stadyumu'nda düzenlenen tören, öğretim elamanlarının, mezun öğrencilerin resmi geçidi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Rektör Prof. Dr. Suha Aydın açılış konuşmasında, üniversitenin kurulduğu günden bu yana mezun sayısının 52 bine ulaştığını belirtti.

Bugün 5 bin 200 öğrenciye diplomalarını vereceklerini ifade eden Aydın, diploma almaya hak kazanan öğrencilerin anne babalarını, onları başarıya götüren tüm öğretim elamanlarını kutladı.

Çabalarının, toplumun geleceğinde aktif rol alan, sosyal, paylaşımcı ve öz değerlerini bilen bireyler yetiştirmek olduğunu dile getiren Aydın "Başarının yolu sevgi dolu, paylaşımcı, sürekli anlayışlı, sürekli bir takımın bireyi olmaktan geçer. Bu da bize önce toplumsal daha sonra ülkesel başarıyı getirir" dedi.

Öğrencilerden ne olursa olsun yaşama dair umutlarını hiç tüketmemesini isteyen Aydın, "Birazdan gökyüzüne fırlatacağınız keplerinizle 'yuvadan uçmaya hazırım' mesajı vereceğiniz bu muhteşem günde, MEÜ'nün 18'inci mezunları olarak yaşamın üç anahtarına sıkı sıkı sarılın, 'motivasyon, özgüven ve kendini bilmek'"diye konuştu.

Edebiyat Fakültesi Birincisi Tülay Sümengen de üniversitede okumanın yaşının olmadığını öğrendiğini aktardı.

Oğluyla beraber üniversite sınavına girdiğini belirten Sümengen "Oğlum hazırlık okuduğu için mezun olamadı. Birinci olduğumu bugün öğrendim çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Bazı öğrenciler son bir yılda yaşanan olaylara dikkati çekmek için pankart açtı, bir grup öğrenci de eylem yaptı.

Üniversitenin Step-Aerobik dans grubunun gösterisinden sonra mezuniyet sevinci yaşayan 5 bin 200 öğrenci, keplerini havaya fırlattı.

MEÜ\'de Mezuniyet Coşkusu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MEÜ'de Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement