Meü'de Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Tanışma ve İletişim Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Meü'de Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Tanışma ve İletişim Toplantısı

Meü\'de Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Tanışma ve İletişim Toplantısı

Mersin Üniversitesi’nde, yabancı uyruklu öğrencilere yönelik tanışma ve iletişim toplantısı düzenlendi.

03.10.2015 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi'nde, yabancı uyruklu öğrencilere yönelik tanışma ve iletişim toplantısı düzenlendi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından 2 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Hakan Arslan ve Prof. Dr. Ali Kaya, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erol Yaşar, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanışma ve iletişim toplantısı, MEÜ Devlet Konservatuarı öğrencilerinin konseri ile başladı.

Konserin ardından konuşma yapan Rektör Ahmet Çamsarı, öğrencileri Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde selamlayarak "Sizlerin farklı ülkelerden, farklı beklentilerle, öğrenim hayatınızı üniversitemizde sürdürmeyi seçmiş olmanızdan çok memnunum. Beklentilerinizin karşılanması konusundaki sorumluluklarımızın da farkındayız. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın ki akademik beklentilerinizin karşılanması için ben ve çalışma arkadaşlarım var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Uluslararası Öğrenci Ofisi adına tanıtım sunumu yapan Dış ilişkiler Şube Müdürü İsmail Kayadelen, MEÜ'nün, 14 Fakülte, 8 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokul, 23 Araştırma Merkezi ve 5 Enstitüden oluştuğunu belirterek, "Rektörlüğümüze bağlı Dış İlişkiler Ofisimiz, Erasmus, Farabi, Mevlana, Proje Koordinasyon ve Uluslararası Öğrenci Birimlerinden oluşmaktadır. Yenişehir Kampüsü'nde bulunan Uluslararası Öğrenci Birimimiz, üniversitemiz, Mersin ve Türkiye hakkındaki meraklarınızı gidermek için hazır bekliyor" diye konuştu.

Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü'nde görevli Uzm. Soner Yurttaş ise, AB Gençlik Programları tanıtımını yaptı. Yurttaş "Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü olarak, üniversite genelinde topluluklarımızın, Erasmus öğrencilerimizin ve uluslararası öğrencilerimizin dahil olacağı bir çalışma başlattık. Bu çalışma ile kendi ülkenizdeki arkadaşlarınızı AB fonlarından yararlanarak, 5-21 gün arasında burada misafir edebilirsiniz. Aynı şekilde burada ilişki kurduğunuz arkadaşlarınızı kendi kültürünüzü tanıtmak üzere kendi ülkenizde misafir edebilirsiniz. Bu çalışma bu fırsatları sağlıyor" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meü'de Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Tanışma ve İletişim Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement