Mevka Genel Sekreteri Akman Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mevka Genel Sekreteri Akman Açıklaması

Mevka Genel Sekreteri Akman Açıklaması

"Mevcut Konya Mersin hattının çift hatlı olarak yenileniyor olması, bölgemizin lojistik ihtiyacını önemli ölçüde karşılıyor olacaktır" "2014 2023 Bölge Planına göre Konya Taşucu hattının çalışma prensibi, aynı zamanda gümrüklemenin geri sahada yapılacağı bir 'karalimanı' şeklinde de kurgulanabilir"

27.02.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman, mevcut Konya- Mersin hattının çift hatlı olarak yenileniyor olmasının bölgenin lojistik ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacağını belirtti.

Akman, yaptığı açıklamada, 2014-2023 Bölge Planı kapsamında, bölgesel rekabetin geliştirilebilmesi için Konya-Karaman bölgesinin ekonomik gelişme koridoru haline getirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Bu amacın gerçekleşmesinin, ulaştırma ve lojistik altyapısına olan ihtiyacı da beraberinde getireceğini ifade eden Akman, bölge planının, Konya-Karaman bölgesi için özellikle dış ticaret açısından önem arz ettiğini dile getirdi.

Özellikle güney ve doğu ülkelere yapılan ticaretin artması amacıyla, Konya-Karaman ve Mersin Taşucu arasında lojistiği önceleyen demiryolu hattının projelendirilerek, gerçekleştirilmesinin ihtiyaç olduğunu vurgulayan Akman, "Mevcut Konya-Mersin hattının çift hatlı olarak yenileniyor olması bölgemizin lojistik ihtiyacını önemli ölçüde karşılıyor olacaktır. Ancak 2023'te Mersin Limanı irtibatlı bölgelerin toplam yük ve lojistik ihtiyaçları düşünüldüğünde, Taşucu'nun lojistik amaçlı bir limana uygun yatırımlarla hizmet verir olması ihtiyacı ortaya çıkacağı görülmektedir" diye konuştu.

"Konya-Taşucu hattı 'karalimanı' şeklinde de kurgulanabilir"

Mersin'deki lojistik çevrelerin yaptığı çeşitli çalışmaların da bu görüşü desteklediğini anlatan Akman, şunları kaydetti:

"Bu alternatif güzergahın orta ve uzun vadedeki ihtiyaç algısı, yatırım maliyetiyle alakalı fizibilitelere bakışı da etkileyeceği düşünülebilir. Bölgenin güneyindeki yerleşimlerin erişilebilirliğini de artıracak olan bu alternatifin, ulaşım maliyetlerinin kara yolu üzerinden azaltılmasını ve bölgede yatırımın cazibesinin de aynı oranda artmasını sağlayacaktır. 2014-2023 Bölge Planına göre Konya-Taşucu hattının çalışma prensibi, aynı zamanda gümrüklemenin geri sahada yapılacağı bir 'karalimanı' şeklinde de kurgulanabilir. Öte yandan plan, Konya-Karaman bölgesinin dış ticaretinde özellikle orta Avrupa ile olan ilişkinin daha hızlı şekilde yapılması adına, Batı Anadolu Lojistik Organizasyonu'na (BALO) entegre olması gerektiğini vurguluyor. Konya'da hayata geçirilecek Lojistik Köy Projesi'nin, tüm bu ulaşım önerileriyle ele alınması ve çok modlu ulaşım sistemleriyle   kurgulanması, üzerinde durduğumuz bir diğer konudur. Hızlı tren bağlantıları Konya-Karaman'ın ulusal düzeyde erişilebilirliği açısından önemli fırsatlar sunuyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan, Antalya-Konya, Aksaray- Nevşehir ve Kayseri hızlı tren projesini hayata geçireceklerini ve 2014'de uygulama projesini yapacaklarını ve bunu yatırım bütçesine aldıklarının müjdesini verdi."

"Konya-Antalya hızlı tren projesi, etkilediği bölgelerin yük hareketliliğini güçlendirecek"

Akman, bölge planına göre merkezi düzeyde hazırlanan Bölgesel Gelişme Ulusal Strateji Dokümanı'nda da Konya-Karaman bölgesinin, ülkenin yükselen endüstriyel büyüme odağı olarak ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Bölgenin, İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropol kentlerle ulaşım ilişkilerinin kuvvetlendirilmesi gerektiğine işaret eden Akman, şöyle devam etti:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2023 vizyon projeleri kapsamında ulaşım-yatırım hedeflerinden biri olan Konya Antalya hızlı tren projesi, etkilediği bölgelerin yük hareketliliğini güçlendirecek. Bölgenin turizmden sağladığı gelirin yükseltilmesi noktasında da olumlu katkı sağlayacaktır. Bölgenin erişilebilirliğini ve dolayısıyla ziyaretçi sayısını daha yüksek rakamlara taşıyacaktır. Plana göre Antalya bağlantısının yanı sıra, yine ülkemizin dünyaca tanınan turizm bölgelerinden birisi Nevşehir ve çevresine erişimi de Antalya-Konya-Nevşehir turizm cazibe hattının doğmasına neden olacaktır. Bu proje orta uzun vadede Konya'da konaklama süresini artırmaya olumlu katkı sağlayacaktır. Antalya-Kayseri hattındaki turizm imkanları göz önüne alındığında, yurt dışı turizmimizi çeşitlendireceği, bölge içi turizm hareketlerini artıracağı açısından etkisi yüksek bir proje olarak görülmektedir." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevka Genel Sekreteri Akman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement