Mevka Genel Sekreteri Akman Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Mevka Genel Sekreteri Akman Açıklaması

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Huğlu ve Üzümlü Bölgesi'ndeki av tüfeği üretimi ve bölgenin geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

07.02.2017 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Huğlu ve Üzümlü Bölgesi'ndeki av tüfeği üretimi ve bölgenin geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Akman yaptığı yazılı açıklamada, MEVKA tarafından üzerinde uzunca bir süredir saha çalışması yürütülen, bu doğrultuda bölgenin sorunlarının ve çözüm önerilerinin de ele alındığı bir de rapor hazırlanan Huğlu ve Üzümlü bölgesinin, ülkemizin av tüfeği üretiminin yüzde 70'inin gerçekleştirildiği bir bölge konumunda olduğunu belirtti.

Bölgenin yerli ve milli savunma sanayisine katkı vermeye başlayan ve önümüzdeki dönemde bu katkılarını artırarak devam ettirme kabiliyeti ve kararlığında olan bir sanayi bölgesi olduğunu ifade eden Akman, " Bölgenin sahip olduğu bu özellik göz önünde bulundurulduğunda, mevcut imkanların geliştirilmesi, gerekli teşvik ve desteklerin sağlanmasıyla çok yakın gelecekte savunma sanayisinde önemli bir üs haline geleceği kanaati daha da güçlenmektedir. Bölgedeki üreticilerimiz tarafından özellikle yivsiz av tüfeği üretimi yapılırken, yivli av tüfeği üretimi izni konusunda çok önemli bir mesafe kaydedilerek kısa zaman içerisinde üretime başlanacak olması konuyu çok daha yukarı boyutlara taşıyacaktır." dedi.

Bölgede yivli av tüfeği üretimi yapılabilecek teknik altyapı ve donanımın olmasının bölgeyi bir anda milli savunma sanayisine silah üretebilecek bir merkez haline getireceğinin altını çizen Akman, şunları kaydetti:

" Bu çerçevede ajans olarak bizler de bölgedeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek üreticilerimizin ihtiyaçları ve gerekse de burada yerli savunma sanayimizin gelişmesi noktasında gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Daha önce bölge, Ekonomi Bakanlığı, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TSE, MKE, Orman Bölge Müdürlüğü ve KOSGEB yetkilileri tarafından incelenmiş, sektör temsilcilerinin talepleri ve bölgenin ihtiyaçları masaya yatırılmıştı. Son olarak da Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna, İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Emin Sadık Aydın ve bakanlık uzmanlarından oluşan heyet bölgede incelemelerde bulundu. Sektör temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelindi. Bu temaslar esnasında bölgedeki üreticiler tarafından heyete içerisinde araştırma - geliştirme ve tasarım, eğitim, sertifikasyon, test ve laboratuvar hizmetleri ve danışmanlık gibi hizmetleri verebilecek kapasiteye sahip bir ' Mükemmelliyet merkezi ' kurulması hususu özellikle iletilmiştir. Ayrıca uluslararası geçerliliği olan bir test merkezi ve ' Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' ihtiyacı da gündeme getirilmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mevka Genel Sekreteri Akman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement