Mevlana'nın Konya'ya Gelişi Canlandırıldı - Son Dakika
Güncel

Mevlana'nın Konya'ya Gelişi Canlandırıldı

Mevlana\'nın Konya\'ya Gelişi Canlandırıldı

Mevlana'nın ailesiyle birlikte Karaman'dan, Konya'ya göç etmesinin 787'nci yıldönümü nedeniyle, kentte temsili karşılama töreni düzenlendi.

03.05.2015 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevlana'nın ailesiyle birlikte Karaman'dan, Konya'ya göç etmesinin 787'nci yıldönümü nedeniyle, kentte temsili karşılama töreni düzenlendi.

Mevlana Müzesi önünde gerçekleştirilen törende Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Konya Devlet Tiyatrosu sanatçıları, Mevlana'nın ve ailesinin Konya'ya gelişini temsili olarak canlandırdı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende at üzerinde gelen Mevlana ve babası Bahaeddin Veled, dönemin Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından karşılandı. Karşılama töreninin ardından Mevlana'nın mezarı başında dua edildi.

Törene, Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana'nın 22'nci kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ve davetliler katıldı.

MEVLANA'NIN KONYA'YA GÖÇÜ

Mevlana Celaleddin-i Rumi ve ailesi, Suriye'nin başkenti Şam'dan Anadolu'ya geçtikten sonra, önce Erzincan'da, ardından da Karaman'da konakladı. 7 yıl Karaman'da kalan Mevlana'nın babası Muhammed Bahaeddin Veled, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat'ın, daveti üzerine 1228 yılında Konya'ya göç etti. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mevlana'nın Konya'ya Gelişi Canlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement