Mevlevi Evi'ne Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Mevlevi Evi'ne Yoğun İlgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Mevlevi Evi, Mevlana'nın 741. ölüm yıldönümünde Kocaeli'lerden yoğun ilgi görüyor.

11.12.2014 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka Kültür Alanı'nda 2008 yılında kurulan Mevlevi Evi ile Mevlana ve Mevleviliğin gençlere tanıtılması amaçlanıyor. Yılda yaklaşık olarak 10 bin kişi tarafından ziyaret edilen Mevlevi Evi, Şeb-i Arus törenlerinin yapıldığı Aralık ayında da yoğun olarak ziyaret ediliyor.

GELENEK YAŞATILIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Mevlevi Evi, döneme özgü mistik havayı yansıtan, otantik tarzda tanzim ve tefrişi yapıldı. Mevlevi Evi'nde aranan ortam, bin yıllık Orta Asya Türk Horasan Tasavvuf geleneğinin günümüz şartlarındaki devamı niteliğinde. Mevlevi Evi, Mevlevi Kültürünü" yaşatmak ve yaymak amacı ile bilimsel ve kültürel çalışmalara mekân olmayı amaçlamakta olup bu sebeple ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen tasavvuf - edebiyat sohbetleri, anma – musiki geceleri gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

BİREYSEL VE GRUP HALİNDE ZİYARET

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla Seka'dan kalan personel lojmanları kültür evlerine dönüştürüldü. Bu evlerden biri olan Kocaeli Mevlevi Evi, Mevlâna'nın evrensel mesajına uygun olarak dil, din, ırk, mensubiyet, meslek ve grup farkı gözetmeksizin herkese açık. Hafta İçi her gün 08.00–17.00 saatleri arasında, hafta sonları ise toplu rezervasyonlarda ziyarete açık.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mevlevi Evi'ne Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi
    17:58 Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Besni ilçesinde yapımı devam eden yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatını inceleyerek bilgi aldı. Vali Varol, tamamlandığında sporculara, öğrencilere ve Besni halkına hizmet verecek olan tesisin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

  • Tarsus'ta Turizm Haftası Etkinliği Düzenlendi
    17:58 Tarsus'ta Turizm Haftası Etkinliği Düzenlendi

    Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz turizm sektörünün dünya barışına hizmet ettiğini vurguladı. Tarsus'un tarihi bir ilçe olduğunu belirten Akyüz, turizm potansiyelinin açığa çıkarılmasının ve turizmin bütün yıla yayılmasının önemli olduğunu ifade etti. Etkinlikte halk oyunu gösterisi ve eski Tarsus fotoğraflarından oluşan bir sergi de yer aldı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz
    17:54 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, YSK'ya olan güvenin korunması ve muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yeni anayasa tartışmalarına da açık olduklarını belirtti.

  • SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi
    17:53 SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi

    Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Müzesi'nde 'Türk Bestecileri ve Şarkıları' konseri düzenledi. Konserde, birçok Türk şarkısı seslendirildi ve sanatseverler tarafından ilgi gördü.

  • Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak
    17:46 Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak

    Gelir İdaresi Başkanlığı, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin taslağını yayınladı. Buna göre; yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:42 Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Ünye'ye hizmet etmek için vatandaşların teveccühü ile göreve seçildiklerini belirtti.

  • Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
    17:39 Sinop'ta IPARD III Hibe Destek Programı Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen IPARD III Hibe Destek Programı bilgilendirme seminerinde, çiftçilere gelir sağlamak amacıyla desteklerin verildiği belirtildi. Kaymakam Enver Yılmaz, destek alabilmek için koşullara uygun olmanın ve projelerde hassasiyet göstermenin önemine vurgu yaptı. Seminerde ayrıca TKDK iletişim uzmanı Gülay Kural, çeşitli sektörlerde desteklenen konular hakkında bilgi verdi.

  • Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı
    17:38 Çorum'un Bayat ilçesinde düşerek başını beton zemine çarpan kişi yaralandı

    Çerkeş köyünde yaşayan Salih Ç. (54), evinin önünde düşerek başını beton zemine çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine köye sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Bayat Devlet Hastanesine kaldırılan Salih Ç, buradaki müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.


Advertisement