Mevlid Kandili İstanbul'daki Camilerde İdrak Edildi - Son Dakika
Güncel

Mevlid Kandili İstanbul'daki Camilerde İdrak Edildi

İstanbullular Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili’nde Eyüp Sultan Cami’ne akın etti.

02.01.2015 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbullular Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili'nde Eyüp Sultan Cami'ne akın etti. Camiye sığmayan cemaat ise cami avlusunda saf tutarak geceyi idrak etti.

İstanbullular Mevlid Kandili'ni tarihi camiler başta olmak üzere çeşitli ibadethanelerde idrak etti. Mevlid'i karşılamak üzere Eyüp Sultan Cami'ne akın eden İstanbullular, geceyi namaz kılıp dua okuyarak geçirdi. Kutlamalara İstanbul dışından gelenler insanlarda iştirak etti. Eyüp Sultan'a gelen cemaat camiyi doldururken burada namazlarını kıldıktan sonra okunan Mevlid-i Şerif ve Kuran-Kerim'i dinledi. Öte yandan caminin tıka basa dolu olması nedeniyle içeriye giremeyen bazı vatandaşlar ise cami avlusunda saf tuttu.

Mevlid Kandili'ni Eyüp Sultan Camisi'nde kutlayan Ahmet Köse isimli bir vatandaş, "Peygamber Efendimiz doğarken, 'ümmetim son nefesinde ümmetim' demiş. Acaba ümmeti onun kadar düşkün mü? Onun gittiği yoldan gidiyor mu? İnşallah giderler. Allah cümlemize hidayet versin" dedi.

Eyüp'te ikamet eden Yunus adlı yaşlı dede ise, "Öncelikle Allah bizi ne için dünyaya gönderdi onu bilmek lazım. Müslüman mıyız neyiz onu bilmemiz lazım. Kendi mübarek yeni yılımız Muharrem Ayımız var. Peki biz ne kutluyoruz. Bu gürültü, masraflar ne bilmemiz lazım. Biz kimiz, neyiz. Herkesin kendi dini var. Bizlerin aklını başını toplaması lazım. Yoksa kabir altında çok büyük problemler olur. Kabir altına girmek kolay değildir. Para, mal, mülk, zevk her şey dünyada kalıyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mevlid Kandili İstanbul'daki Camilerde İdrak Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement