Mevlüt Çavuşoğlu: "Türk ve Müslüman Olduğumuz İçin Neler Yaptılar Neler" - Son Dakika
Politika

Mevlüt Çavuşoğlu: "Türk ve Müslüman Olduğumuz İçin Neler Yaptılar Neler"

Mevlüt Çavuşoğlu: "Türk ve Müslüman Olduğumuz İçin Neler Yaptılar Neler"

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis Başkanlığı dönemiyle ilgili açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, o dönemle ilgili kitap yazmaya hazırlandığını açıkladı.

09.10.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis Başkanlığı dönemiyle ilgili açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, o dönemle ilgili kitap yazmaya hazırlandığını açıkladı. "5-6 senem gitti" diyen Çavuşoğlu, "Türk ve Müslüman olduğumuz için neler yaptılar neler. İleride iki tane kitap yazmayı düşünüyorum. İlk kitabım Avrupa'ya giden süreç olacak. Bir İngiliz'e karşı seçim kazanmak o kadar kolay değil. İkinci kitabım ise Gazipaşa Havaalanı süreci olacak" diye konuştu.

Eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Demre ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Demre Kaymakamı Murat Uz, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı toplantıda konuşan Çavuşoğlu, bu tür toplantıları önemsediklerinin altını çizdi. Birlikte çalışma gücünü pekiştirdiklerini ve Antalya'ya büyük hizmetler getirdiklerini hatırlatan Çavuşoğlu, "Batı bölgesi Demre'de bu hizmetlerden payını aldı. Hükümet konağımız yoktu yaptık, adalet sarayımızı da yaptık. Her ilçede spor tesisleri yapıyoruz. Bundan sonra da kaymakamımızla birlikte gençlerimize ve sporcularımıza desteğimizi vereceğiz" dedi.

"ÜNİVERSİTE İÇİN ÖDENEK ÇIKACAK"

Konuşmasında eğitimin önemine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Eğitim çok önemli. Bu bölgeye imamhatip okullar, ilköğretimler bir çok okul kazandırdık. Eğitime karşı yatırımlarımızın karşılıgını sınavlarımızda alıyoruz Demre için. Meslek yüksekokulu için kendi cebinizden paralar harcadınız. Bir yere geldi tıkandı. Hayırseverlerden gelen para tıkandı. Akdeniz Üniversitesine geri kalan miktarı karşılatacağız. Rektör ile görüştüm protokolde sorun oluşmuş. Bütçede sıkıntın varsa bunla ile ilgili ödeneği ben Ankara'dan göndereceğim. O insanları yarı yolda bırakamayız" şeklinde konuştu.

Konuşmasında bölgenin altyapı hizmetlerine de değinen Mevlüt Çavuşoğlu "Bunun yanında içme suyu kanalizasyon yapılması gerekiyor, sulama suyu sıkıntısı olmaması gerekiyor. DSİ ve ASAT ile birlikte çalışıyoruz ve bitmek üzere. Denizlerimizde bir damla kirli su istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi yasasını eleştiriyorlar. İlçe belediyelerinin bütçeleri kısıtlı. Kanunla şehir merkezileri bütçesi arttırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Bey sağ olsun ilçelere gereken hizmetleri sunuyor. Hizmetin parti ayrımı olmaz. Hangi belediye hangi partiden olursa olsun onlara desteği sunmamız gerekiyor. Bu konuda yine Menderes Türel'e teşekkür ediyoruz. Hizmet halk için yapılır, bu anlamda tüm Antalya'nın ilçelerine hizmeti en iyi şekilde götürmeye çalışıyoruz. 180 kilometrelik içme suyu borusu döşendi. Burdan Aspendos'a kadar uzanan bir proje. 50 km bir çalışma var, en kısa zamanda sizlerin hizmetine sunacağız. Turizm Bakanlığımız tesisler yaptı. Bu bölgelere denizden, havadan, karadan ulaşım olması gerekiyor. Bu konuda duble yolsa duble yol, tünelse tünel hepsini yapacağız. 13 milyon turist geldi. Turizmi 12 aya çıkarmamız lazım. Hedefimiz 50 milyar dolar ise, bu hedeflerimize ulaşmak için lokomotif şehir Antalya'dır. Bu bölgenin havadan da ulaşılır olması lazım yani havaalanının yapılması gerek. Bunun 2 yıldır çalışmalarını yapıyorduk. Sağ olsun Lütfi Elvan bakanımız çalışmaları hızlandırdı. Gerekli incelemeler yapıldı. Şu anda bu bölgede 3 yerde titiz çalışmalar sürdürüyorlar. Bu çalışmalar yapılması gerekiyor, sivil havacılıkta bu çalışmalar yapılmalıdır. 3 noktada çalışmalar şu anda devam ediyor. Şundan emin olmanızı isterim. Bir aksilik çıkmayacağını düşünüyoruz. Bu bölgeye Antalya'nın 3'ncü havalimanını yaptıracağız. Alanya-Gazipasa Havalimanı yapılamaz deniliyordu, küçük uçaklar bile inmez deniyordu. Ben de iner diyordum. Tabi bu titiz çalışmaları incelemeleri yaptıktan sonra gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

"BİR İNGİLİZ'E KARŞI SEÇİM KAZANMAK KOLAY DEĞİL"

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis Başkanlığı dönemiyle ilgili de açıklamalar yapan Mevlüt Çavuşoğlu, o dönemle ilgili kitap yazmaya hazırlandığını açıkladı. "5-6 senem gitti" diyen Çavuşoğlu, "Türk ve Müslüman olduğumuz için neler yaptılar neler. İleride iki tane kitap yazmayı düşünüyorum. İlk kitabım Avrupa'ya giden süreç olacak. Bir İngiliz'e karşı seçim kazanmak o kadar kolay değil. İkinci kitabım ise Gazipaşa Havaalanı süreci olacak" diye konuştu.

"TERÖRÜN KÖKÜ KAZINACAK"

Konuşmasında terörle mücadele çalışmalarına da değinen Mevlüt Çavuşoğlu, silah bırakılması gibi bir durumun asla kabul edilemeyeceğini belirterek "Silahları bırakmak yok. Sonuna kadar götüreceğiz. Silahların üzerine beton dökülünceye kadar devam edeceğiz. Şu anda askerimize polisimize kolaylıklar diliyoruz. Bu kardeşlerimizin sayesinde ayaktayız. Hepsinin kökünü kazımak bizim görevimizdir. Mücadelemizi sürdüreceğiz, hedefler tam isabet vuruluyor. PKK'nın inlerini ve silah depolarını vuruyoruz şehirlerde de yapılanmalarını temizliyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mevlüt Çavuşoğlu: 'Türk ve Müslüman Olduğumuz İçin Neler Yaptılar Neler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti
    16:29 Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti

    Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal'ı ziyaret etti. Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı. Aynı şekilde, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da Süleymanpaşa ilçesindeki okulları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ise İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin'i ziyaret ederek ilçeye yaptığı hizmetleri anlattı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi
    16:26 Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi

    Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, belediye personeli ve ailelerini iftar yemeğinde bir araya getirdi ve Belediye İş Sendikası ile protokol imzalandığı müjdesini verdi.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.


Advertisement