Mevsimlik İşçi Projesiyle Ordu'yu Temsil Edecek - Son Dakika
Yerel

Mevsimlik İşçi Projesiyle Ordu'yu Temsil Edecek

Mevsimlik İşçi Projesiyle Ordu\'yu Temsil Edecek

TUBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması’nda “Çözüm sürecine katkıda bulunabilecek bir çalışma alanı Karadeniz’de mevsimlik fındık işçiliği” adlı projesi ile birinci olan Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Can Çeküç, Ankara’da yapılacak yarışmada Ordu’yu temsil edecek.

23.05.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması'nda "Çözüm sürecine katkıda bulunabilecek bir çalışma alanı Karadeniz'de mevsimlik fındık işçiliği" adlı projesi ile birinci olan Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Can Çeküç, Ankara'da yapılacak yarışmada Ordu'yu temsil edecek.

Projenin amacı ile ilgili bilgiler veren 11. sınıf öğrencisi Ahmet Can Çeküç, " Türkiye'nin farklı illerinden gelen fındık sezonu öncesi Kürt vatandaşlarla ilgili bir proje hazırladım. Bu projeyi gerçekleştirirken ilk önce Fatsa'ya gelen mevsimlik işçilerin özelliklerini ortaya çıkarmak, geldikleri yerlerde nasıl yaşıyorlar bunlar ile ilgili bir araştırma yaptım. Fındık sezonu öncesi onların buraya geldiklerinde yaşadıkları sıkıntıyı ortaya koyarak ve yerel halkla aralarında olan olumsuzlukların giderilmesi ve yerel halkın bilinçlendirilmesi amacıyla bu projeye gerçekleştirdim. Projemizin amaçları mevsimlik fındık işçilerinin demokratik özelliklerini ve mekansal hareketliliklerini ortaya koymak, fındık işçilerinin çalışma ortamlarını ortaya koymak ve onların aileleri arasındaki güç ilişkilerini ortaya sermek" dedi.

Projenin, Samsun'da gerçekleşen TUBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması'nda birinci olduğunu belirten Proje Uzmanı Okul Felsefe Öğretmeni Özay Nuri Aksoy, "Projemiz, 12 bölgenin katılımıyla Ankara'da gerçekleşecek yarışmalara davet edildi. Karadeniz Bölgesi'nden tek davet edilen sosyolojik proje. Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Ordu'yu temsil edecek. Ordu bölgesindeki tek geçim kaynağı olan fındık ile ilgili yardım amaçlı bölgemize gelen mevsimlik Kürt asıllı işçilerle ilgili bir proje. Çözüm süreci içerisinde de bu proje önemli derecede yer alacaktır" diye konuştu.

Son derece önemli bir yarışmada Ordu'yu temsil edecek sosyal bir proje olduğunu belirten Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yüksel Acar, "Gerçekten güzel bir çalışma. Öğrencimi tebrik ediyorum. Bu proje ülkede önemli derece yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mevsimlik İşçi Projesiyle Ordu'yu Temsil Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement