Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocukları Yaratıcılıklarını Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocukları Yaratıcılıklarını Sergiledi

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocukları Yaratıcılıklarını Sergiledi

Sağlıklı nesiller için sağlıklı meyveler yetiştiren Anadolu Etap'ın MİÇO projesi kapsamında eğitim gören çocuklar hünerlerini sergiledi.

29.08.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinliğe, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Yasemin Şenol, Anadolu Etap İnsan Kaynakları Direktörü Oğuzhan Besli ve Kamu İlişkiler Müdürü Tahir Kalyoncu katıldı. Anadolu Etap'ın Çanakkale Çiftliği'nde misafir ettiği mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının MİÇO projesi kapsamında öğrendiklerini sergilediği etkinlikte çocukların resim ve el işleri sergisiyle verdiği mini konser ve halk oyunları gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye'nin en büyük meyve ve meyve suyu şirketi Anadolu Etap, Avrupa'nın önde gelen meyve suyu ve taze meyve firmalarından birisi olmayı ve sağlıklı nesiller için sağlıklı meyveler yetiştirmeyi hedeflerken, eğitim ve çocuklar için de çeşitli projelerde öncü konumunda yer alıyor. Türkiye'nin en büyük meyve bahçelerinde misafir ettiği mevsimlik işçilerin çocuklarına kesintisiz eğitim sağlayan ilk tarım şirketi unvanına sahip olan Anadolu Etap, MİÇO projesiyle çocukların yeni beceriler kazanarak yarınlara daha umutlu bir şekilde bakabilmelerini hedefliyor. 25 Ağustos Perşembe günü Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün organizasyonuyla düzenlenen yıl sonu etkinliğinde, MİÇO projesi kapsamında eğitim gören çocuklar çeşitli alanlardaki yeteneklerini sergiledi.

17 Burda Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Anadolu Etap'ın Çanakkale Kumkale Çiftliğinde eğitim gören 83 çocuğun resim ve el işi eserleri sergilendi, verdikleri konser ve dinletiler ile halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN ÖNCE ÇOCUKLAR

Etkinlikte MİÇO'larla bir araya gelen Anadolu Etap İnsan Kaynakları Drektörü Oğuzhan Besli yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Türkiye'nin dört bir yanına yayılan çiftliklerimize ilk fidanı 2011'de, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda diktik. Diktiğimiz milyonlarca fidan yıllar içinde serpildi, gelişti ve ağaca dönüştü, meyvelerini verdi. Kendi çiftliklerinde kreş açarak 2015 yılında 150, 2016 yılında ise 155 çocuğa kesintisiz eğitim sağlayan Türkiye'nin ilk tarım şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz".

Konuşmasında MİÇO'lara verilen eğitimin önemine de değinen Oğuzhan Besli, Çanakkale çiftliğindeki kreşte, 7 öğretmenin rehberliğinde çalışmalar yapıldığından söz etti. Türkçe, müzik, beden eğitimi, halk oyunları, resim, el sanatları gibi faaliyetlerle çocukların misafir oldukları süre içerisinde eğitim ve gelişimlerine devam etmeleri, yeni beceriler kazanmaları ve deneyimler elde etmeleri, yarınlara daha umutlu bir şekilde bakabilmelerini istediklerini kaydetti ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye'de Sürdürülebilir Tarım İlkelerini yayınlayan ilk tarım şirketi olan Anadolu Etap, aynı zamanda mevsimlik tarım işçilerinin sağlıklı ve güvenli koşullarda konaklayabilmesi için de çiftliklerinde tüm alt yapı olanaklarını sağlayarak yüksek standartlarda yaşam alanları kuruyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çocukları Yaratıcılıklarını Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement