Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı - Son Dakika
Yerel

Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı

TBMM Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, "Komisyon olarak mevcut yasal boşluğu giderilmesi ve yapılması gereken yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi bizim en önemli önceliğimiz olacaktır" dedi.

26.03.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, "Komisyon olarak mevcut yasal boşluğu giderilmesi ve yapılması gereken yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi bizim en önemli önceliğimiz olacaktır" dedi.

Kaçar, Harran Üniversitesi (HRÜ) tarafından bir otelde düzenlenen "Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı"nda yaptığı konuşmada, komisyonun TBMM'de grubu bulunan partilerin ortak girişimiyle kurulduğunu anımsattı.

Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu belirten Kaçar, ülkedeki istihdamın yaklaşık yüzde 23'ünün bu alandan sağlandığını ifade etti.

Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını gidermek adına çeşitli kentlerde çalıştaylar düzenlediklerini aktaran Kaçar: "Büyükşehir yasasıyla birlikte özellikle özel idareler üzerinden tanımlanan görev ve yetkilerin boşluğa düşmesinden kaynaklanan başta acil yapılması gereken yasal düzenlemeler olmak üzere önümüzdeki süreçte komisyon olarak mevcut yasal boşluğu giderilmesi ve yapılması gereken yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi bizim en önemli önceliğimiz olacaktır" dedi.

Söz konusu çalışmayla ilgili bir rapor hazırladıklarını dile getiren Kaçar, raporu önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan ve siyasi parti başkanlarına ulaştıracaklarını kaydetti.

Kaçar, konuya ilişkin mutlaka farkındalık oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

"En büyük sıkıntı çocukların eğitimi"

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de söz konusu komisyonun yaptığı çalışmaların ülke için önemli olduğunu ifade ederek buna katkı verenlere teşekkür etti.

Mevsimlik tarım işçilerinin dünyanın tüm ülkelerinde var olduğunu ancak Türkiye'deki işçilerin çok daha büyük dram yaşadığını anlatan Küçük, bunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Mevsimlik tarım işçilerinin büyük sıkıntılar yaşadığını ancak en önemli sorunu çocukların yaşadığını vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

"Bu sorunun en yakıcı parçaları var,  benim kanaatimce en ciddi kanayan ve bizi yaralayan kısmı çocukların eğitimden uzak kalması. Şanlıurfa'da nisan ayı oluyor çocuklar yok, kasım veya aralık ayında geliyor, bu çocuğun eğitiminin sonucunda ne olur? şu olur hayatı boyu mesleği tarım işçisi olur. İlk önce bu konuya eğilelim, tamam baba gitti, annenin gitmemesini sağlayabilir miyiz bununla ilgili projeler yapabilir miyiz, yada anne gitti, bunu en azından akrabalarının yanında yada yurtlarda tutabilir miyiz, bunun düşünmemiz ve çözmemiz gerekiyor."

İki gün devam edecek programa TBMM Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Danışmanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek, HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, ülke genelinden çeşitli ilçelerin kaymakamları ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sağlığını Geliştirme Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement