Meydan'da İkinci Etap Tamamlanıyor - Son Dakika
Yerel

Meydan'da İkinci Etap Tamamlanıyor

Meydan\'da İkinci Etap Tamamlanıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapım çalışmaları hızla devam eden Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

22.01.2016 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapım çalışmaları hızla devam eden Meydan Parkı ikinci etap kentsel yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler alan Başkan Gümrükçüoğlu, çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade ederken, "Burada tarihimizi ortaya çıkardık. Tarihi İskenderpaşa Camisi, eski belediye binası ve eski Mola Oteli'nin eklentilerini ortadan kaldırdık, şimdi de restorasyon ve yapım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunun yanında şehir merkezimizin en önemli camilerinden biri olan İskenderpaşa Camisi'ne geniş bir avlu ve son derece modern alanlar kazandırıyoruz. Burada çalışmalarımız tamamlandığında bu tarihi caminin abdest alma yerlerine yürüyen merdivenlerle inilecek. Trabzon'un tarihi alanlarından biri son derece modern bir görüntüye kavuşacak. Bu çalışmalarımız tamamlanınca da hemen Meydan Parkı üçüncü etap çalışmalarına başlayacağız. Burası Trabzon'un denize bakan bir balkonu olacak" şeklinde konuştu.

DEĞİRMENDERE'DE TRAFİK SORUNU KALMAYACAK

Başkan Gümrükçüoğlu, burada yaptığı incelemelerin ardından Meydan Parkı'nda vatandaşlarla görüştü. Esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşların sorularına ayrıntılı yanıtlar veren Gümrükçüoğlu, Değirmendere'de trafik sorununu tamamen ortadan kaldırmak için gerekli projeleri hazırladıklarını kaydetti. Gümrükçüoğlu, "Şimdi ihalesini yapacağımız çalışma ile Maçka'dan gelen duble yol Sülüklü Mezarlığı'nın önünü tamamen genişleterek aşağıya doğru gidiyor ve Değirmendere Kavşağı yapılıyor. Bu, çok önemli bir kavşak ve bu kavşak aynı zamanda sahildeki yola kadar iniyor. Yani asıl güzergahı oraya taşıyoruz. Ama şu anda diyelim ki, terminali geçtikten sonra Erzurum Yolu'na dönen yol ve kavşakta mevcut halini devam ettirecek. Fakat asıl trafiği bu tarafta yapacağımız geniş kavşağa taşıyacağız ve oradaki sıkışıklığı rahatlattığımız zaman öbür tarafa çok çok az bir yük kalacak" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meydan'da İkinci Etap Tamamlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement