Meyve ve Sebzeler TKDK ile Değer Kazanacak - Son Dakika
Yerel

Meyve ve Sebzeler TKDK ile Değer Kazanacak

Meyve ve Sebzeler TKDK ile Değer Kazanacak

TKDK Aydın İl Koordinatörü Çiftçi, meyve ve sebzelerin pazarlanması konusunda %50 oranında geri ödemesiz hibe desteği sağlanacağını belirtti.

03.07.2014 09:59  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması konusunda yüzde 50 oranında geri ödemesiz hibe desteği sağlanacağını belirtti.

TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması hakkında açıklama yaptı. Bu tedbir kapsamında yapılacak yatırımlar için 50 bin avrodan ile 1 milyon 250 bin avro'ya kadar yüzde 50 oranında geri ödemesiz hibe desteği sağladıklarını kaydeden Çiftçi, ayrıca müteşebbislerin yapılan yatırımlarda KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden de muaf olacaklarını belirtti.

Aydın'da meyve ve sebze sektöründe üretim yapan tüm işletmelerin hem hasat sonrası kayıplarının azaltılmasına hem de ürünlerini değerinde pazarlamalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten İl Koordinatörü Çiftçi, "Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbiri kapsamında yapılacak yatırımlar için ayıklama, tasnif ve paketleme yapan ve entegre soğuk hava tesisleri bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerin topluluk standartlarına ulaştırılmasına yardımcı olunması ve yeni teknolojilerin uygulanması ile genel performansın ve rekabet gücünün geliştirilmesi, depolama ve saklamaya yönelik soğuk hava depolarının kurulması ile hasat zamanında ürünlerin turfanda kullanımının kolaylaştırılması, piyasaların düzenlenmesi, aynı zamanda kayıpların azaltılması ve ürün kalitesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir" dedi.

TKDK tarafından yüzde 50 hibe desteği şeklinde sunulan meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlamasına yönelik destekten hem yeni soğuk hava depoları inşa edilerek hem de mevcutların modernizasyonu ile ayıklama ve tasnifleme hatları kurularak ya da başlı başına ayıklama ve tasnifleme tesisleri kurularak yararlanılabileceğini belirten Çiftçi, "Hasat zamanında üretim hacminin dağıtılabilmesi için iller bazında meyve ve sebze üretimi ile uğraşan tüzel kişiler, gerçek kişiler ve Üretici Örgütlerine ait olan büyük kapasiteli 10 bin metreküpe kadar turfanda soğuk hava depoları inşa edilmesi hedeflenmektedir. Bu durum, depolama imkanı olmayan çiftçilerin, fiyatların en düşük olduğu hasat döneminde ürünlerini satmak zorunda kalması ve böylece potansiyel gelirlerinin azalması gibi bir başka önemli probleme de çözüm olacaktır. Bu tedbir kapsamında verilecek destekler ile hem hasat sonrası kayıpların azaltılması hem de üreticilerin fiyat dalgalanmalarından asgari seviyede etkilenmeleri sağlanacaktır. TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü, Kırsal Kalkınma Programı kapsamında vereceği geri ödemesiz hibelerle Aydın'da Meyve ve Sebze sektöründe önemli ölçüde fayda sağlayarak hem ilin meyve ve sebzesine değer kazandıracak hem de AB standartlarına uygun işletmelerin oluşturulmasını destekleyerek her daim üreticinin yegane yol arkadaşı olacaktır" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meyve ve Sebzeler TKDK ile Değer Kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement