Suşehri'nde Elma Ağacı Meyvesi Toplanmadan Yeniden Çiçek Açtı - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Elma Ağacı Meyvesi Toplanmadan Yeniden Çiçek Açtı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde iki elma ağacı, meyveleri toplanmadan yeniden çiçek açtı.

16.08.2014 16:14  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Suşehri ilçesinde iki elma ağacı, meyveleri toplanmadan yeniden çiçek açtı.

Suşehri Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden Ahmet Kayaoğlu'nun (33) bahçesinde bulunan iki elma ağacı, üzerinde meyve olmasına rağmen yeniden çiçek açtı. Bu çiçeklerin bazılarının çağla olmaya başlaması dikkati çekti.

Kayaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elma ağaçlarının meyvesini toplamadan ikinci defa çiçek açmasına şaşırdığını söyledi. Ağustos ayında böyle bir olayı ilk defa gördüğünü söyleyen Kayaoğlu, "Bu tabi ki Mevla'mızdan gelen bir şey. Olağanüstü bir durum. Buna biz espri olması açısından 'ikinci mahsul' diyoruz" ifadesini kullandı.

Önceki yıllarda bahçesinde bulunan bazı ağaçların kasım ayında çiçek açtığını gördüğünü ifade eden Kayaoğlu, "Dalında meyvesi varken elma ağacının çiçek açtığını ilk defa görüyorum" dedi.

Bu tür çiçek açmaya "yalancı çiçek" deniyor

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Arif Küsmüş ise elma ağaçlarındakine benzer olayların birçok yerde yaşandığını söyledi. Bu tür çiçek açmaya "yalancı çiçek" denildiğini belirten Küsmüş, "Bu şekilde açan çiçekler meyveye dönüşemez. Çünkü meyvelerin oluşması için de bir zamana ihtiyaç var" diye konuştu.

Küsmüş, bu çiçeklerin zaman içerisinde dökülebileceğini, bazen de çağla pozisyonu aldıktan sonra kendiliğinden çürüyerek düşeceğini kaydetti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Elma Ağacı Meyvesi Toplanmadan Yeniden Çiçek Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement