Mezarı Ayaklar Altında - Son Dakika
Güncel

Mezarı Ayaklar Altında

Mezarı Ayaklar Altında

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Hacıbektaş-ı Veli Müzesi avlusunda bulunan Kahveci Baba'nın mezarı, ilginç hikayesi ile dikkat çekiyor.

18.08.2014 09:39  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Hacıbektaş-ı Veli Müzesi avlusunda bulunan Kahveci Baba'nın mezarı, ilginç hikayesi ile dikkat çekiyor.

Hacıbektaş ilçesinde her yıl 500 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği ve içerisinde Hacıbektaş-ı Veli'nin türbesinin de bulunduğu Hacıbektaş-ı Veli Müzesi'nin 2. avlu bölümünde Kahveci Baba'nın mezarı bulunuyor. Alevi-Bektaşi inancına sahip insanlarca kutsal olduğu belirtilen Aslanlı Çeşme'nin hemen yanındaki alanda her gün yüzlerce insan, mermerle kapatılmış bu mezarın üzerine basıp geçiyor. Her gün yüzlerce kişinin mezarına bastığı Kahveci Baba'nın, vasiyeti üzerine mezarının ayak altında olduğu ve kendisinin isteği üzerine buraya gömüldüğü belirtiliyor.

Rivayetlere göre; Hacı Bektaş Veli dergahı faal durumdayken burada çalışan Kahveci Baba, her gün dibekte kahve döver, bunu yaparken de çok ses çıkarır ve bundan dolayı dergahtaki babaları, dervişleri rahatsız ettiğini düşünürmüş. Bundan dolayı ölmeden önce, 'Ben dergahta günlük kahve döverdim. Bunu yaparken çıkan sesle herkesi rahatsız ederdim. Onun için beni ayak altına bir yere gömün. Ben yaşarken nasıl onları rahatsız ettiysem yaşayanlar da ben öldükten sonra mezarıma basıp beni rahatsız etsinler' diye vasiyette bulunmuş. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mezarı Ayaklar Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

  • Başkan Ahmet Akın ilk nikah sözünü tuttu
    13:22 Başkan Ahmet Akın ilk nikah sözünü tuttu

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine denk geldi. Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftine, 'Nikahınızı kıyacağım' sözü veren Başkan Ahmet Akın, hem sözünü tuttu hem de göreve geldikten sonra ilk nikahını kıydı.


Advertisement