Mezarlıklarda Arefe Yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Mezarlıklarda Arefe Yoğunluğu

Mezarlıklarda Arefe Yoğunluğu

Antalya’da, Arife Günü mezarlıkları ziyaret edenler yakınları için Kuran-ı Kerim okuyup dua etti.

23.09.2015 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, Arife Günü mezarlıkları ziyaret edenler yakınları için Kuran-ı Kerim okuyup dua etti.

Antalya'da her bayram arifesinde olduğu gibi bu bayram da Andızlı, Uncalı ve Kurşunlu Kent mezarlıkları, yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşların akınına uğradı. Vatandaşlar, Uncalı Mezarlığı'nda bulunan Antalya Garnizon Şehitliği'nde unutmadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliğe gelen Antalyalılar, dua okudu. Şehit yakınları da şehitlerinin mezarları başında dua etti, mezarların üzerini çiçeklerle donattı. Mezarlık girişinde vatandaşlara Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından dikmeleri için 20 bin adet Vinka çiçeği dağıttı. Vatandaşlar, bayram öncesi yakınlarının mezarlarını ziyaret edip temizlik yaptı ve su döktü. Daha sonra da Kuran-ı Kerim okuyup dua ettiler. Oğlu Tankçı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ı (28) 3 yıl önce Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit veren anne Selma Yıldırım da oğlunun mezarını ziyaret etti. Mezara çiçekler, bırakıp dua eden acılı anne Yıldırım, bir bayrama daha hüzünlü girdiklerini söyledi.

Oğlunun her bayram sevinçli şekilde yanına geldiğini aktaran anne Yıldırım, "Artık her bayram bize hüzünlü geliyor. O benim biricik oğlumdu. Mekanı cennet olsun. Vatan için şehit oldu. Şimdi de şehitler geldiği zaman yüreğim yanıyor. Artık şehitler gelmesin, analar ağlamasın" dedi.

Yaşlı ve engelliler mezarlara golf aracı ile ulaştırıldı. Öte yandan Andızlı ve Uncalı mezarlıklarından, Kurşunlu mezarlığına gitmek isteyenlere servislerle hizmet verildi. Mezarlık giriş ve çıkışında ise trafik ekipleri, sıkışıklığı önlemek için görev yaptı.

Öte yandan AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve partililer şehitliği ziyaret edip dua okudu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mezarlıklarda Arefe Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement