Mezitli Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Mezitli Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Mezitli Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Meclisi, ilçe çiftçisine bilinçli tarım yapmaları konusunda Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle eğitim verilmesini onayladı.

02.06.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Meclisi, ilçe çiftçisine bilinçli tarım yapmaları konusunda Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle eğitim verilmesini onayladı.

Mezitli Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Romanya'da 9-16 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak olan Carpati Halk Dansları Festivali'ne, belediyeyi temsilen Mersina Halk Dansları Topluluğu'nun gitmesi ile ilgili teklifin, Plan ve Bütçe ile Eğitim, Kültür ve Kanaat Komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Meclis üyeleri ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlıklı Şehirler Ağı'nın 6. Faz'ına Mezitli Belediyesi'nin üyelik başvurusu ile ilgili teklifi oy birliğiyle Çevre-Sağlık, Eğitim-Kültür ve Sanat ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarına havale etti. Toplantıda, Mezitli çiftçisine eğitim verilmesine ilişkin teklif de ele alındı. Çevre-Sağlık, Eğitim-Kültür-Sanat ile Tarım-Hayvancılık Komisyonları raporu doğrultusunda, Alata Araştırma Enstitüsü eğitmenlerince, bilinçli tarım yapılması konusunda önce muhtarlar ve meclis üyelerine bilgilendirme yapılması, daha sonra da çiftçilere, enstitü ve bulundukları mahallelerde eğitim verilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Mezitli Belediyesi ile bir bağı bulunmayan Mezitli Belediye Spor Kulübü'nün isminden "belediye" ibaresinin kaldırılması ile ilgili teklifin Gençlik ve Spor Komisyonuna havalesine oy birliği ile karar veren meclis üyeleri, Fındıkpınarı Mahallesi'nde her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen "30 Ağustos Zafer Bayramı Mahalleler Arası Futbol Turnuvası"nın bu yıl da Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenmesi ile ilgili teklifi Gençlik ve Spor Komisyonu'na havale etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement