Mezitli Belediyesi Kardeş Şehirle Çalışmalarını Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Mezitli Belediyesi Kardeş Şehirle Çalışmalarını Sürdürüyor

Mezitli Belediyesi Kardeş Şehirle Çalışmalarını Sürdürüyor

Mersin'in merkez Mezitli Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerine devam ederken, kardeş belediye Berlin TempelhoLf-Schöneberg ile ortaklaşa yaptığı çalışmalara da devam ediyor.

27.07.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Mezitli Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerine devam ederken, kardeş belediye Berlin TempelhoLf- Schöneberg ile ortaklaşa yaptığı çalışmalara da devam ediyor.

Mezitli Belediyesi ve Berlin Tempelholf-Schöneberg kardeş belediyesiyle ortak geliştirdiği 'Cross-Music Seminar Projesi' kapsamında, Mezitli Belediyesi temsilen 8 genci projenin ilk aşaması olarak Düzce Akçakoca'ya gönderdi. 'Cross-Music Seminar Projesi' hakkında açıklama yapan Başkan Tarhan, uluslararası kültürel faaliyetlerle Mezitli'nin adını dünyaya duyurmayı hedeflediklerini belirtti. Tarhan, "Değişik kültür, din ve uluslardan gençlerin kaynaşması, birbirini anlayıp ön yargılarından kurtulması, demokrasi, egemenlik, eşitlik gibi konularda ortak noktada buluşup birlikte bir şeyler üretmesi adına kardeş şehrimizle geliştirdiğimiz bu proje iki aşamadan oluşmakta. Birinci aşamasında sosyolog, psikolog, pedagog, müzik eğitmeni ve Berlin Tempelholf Schöneberg Belediye Yetkilileri ile proje sorumlularından oluşan ekip, 8 gün süresince projeye katılan arkadaşlarımızla çeşitli çalışma ve aktiviteler gerçekleştirdiler. Projenin ikinci ve son aşaması Berlin'de Kasım ayında gerçekleşecek. Projeye katılan arkadaşlarımızın izlenimleri bizleri mutlu etti. Bu tür projeleri arttırarak kentimizin adını uluslararası alanda duyuracağız" dedi.

Cross-Music Seminar Projesi kapsamında Türkiye'de 24 gencin seçtiği ortak şarkı için kayıt işlemlerine başlandı. Kasım ayında Berlin'de gerçekleşecek projenin son aşamasının ardından seçilen şarkı seslendirilecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Belediyesi Kardeş Şehirle Çalışmalarını Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement