Mezitli Belediyesi, Kültür Merkezi İçin Proje Yarışması Yapacak - Son Dakika
Yerel

Mezitli Belediyesi, Kültür Merkezi İçin Proje Yarışması Yapacak

Mezitli Belediyesi, Kültür Merkezi İçin Proje Yarışması Yapacak

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede yapmayı planladıkları kültür merkezi için ulusal ölçekte bir proje yarışması düzenleyeceklerini belirterek, tahminen Aralık ayında kültür merkezinin temelini atacaklarını bildirdi.

23.04.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçede yapmayı planladıkları kültür merkezi için ulusal ölçekte bir proje yarışması düzenleyeceklerini belirterek, tahminen Aralık ayında kültür merkezinin temelini atacaklarını bildirdi.

Başkan Tarhan, eşi Sembol Tarhan ile birlikte Mezitli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun Şef Naci Tuna yönetiminde Sanatevi'nde verdiği konsere katıldı. Konser öncesinde bir konuşma yapan Tarhan, sanatçıların toplumların en önemli kesimi olduğunu vurgulayarak, herkesin sanatçıya saygılı olması gerektiğinin altını çizdi. Sanatın olduğu yerde kötü hiçbir şey olmayacağını dile getiren Tarhan, "Toplumlarda ne kadar sanatla uğraşan insan çoğalırsa barıştan yana düşünceler egemen olur, daha sevgi dolu oluruz. Biz zaten Mezitli'yi mutlu insanların yaşadığı, sevginin egemen olduğu ilçe yapmak istiyoruz" dedi.

Birinci yıl sonunda halktan aldıkları güven ve kararlılıkla yola devam edeceklerini kaydeden Tarhan, ilçede yapmayı planladıklarını kültür merkeziyle ilgili de bilgi verdi. Türkiye'nin en değerli hocalarından ve mimarlarından oluşan bir jüri oluşturduklarını aktaran Tarhan, "Mezitli'de bir kültür merkezi projesini en iyi şekilde hayata geçirmek için ulusal ölçekte, tüm Türkiye'de bütün mimarların katılabileceği bir proje yarışması gerçekleştireceğiz. Bu yıldan başlayarak daha önemli yatırımlara giriyoruz. Ama bunların bir takım yasal prosedürleri var. Bu işlemler zaman alıyor. Ancak tahmin ediyorum Aralık ayında kültür merkezimizin temelini atacağız ve kısa sürede de kültür merkezini yapacağız. Mezitli'nin en güzel yerine, mimarisi de en güzel olacak şekilde kültür merkezini gerçekleştireceğiz. O zaman elbette ki, bu tür sanatsal faaliyetler de çok daha iyi olacak, mekanlarımız böyle derme çatma olmayacak, konser ve etkinliklerimizi daha geniş kitleler izleyecek. Koroların, sanatçı arkadaşlarımızın sayıları artacak" dedi.

Birinci yıldaki hedefinin Kadın Üretici Pazarı olduğunu ve bunu başardıklarını ifade eden Tarhan, ikinci yıldaki çıkış noktalarının ise sanat kursları ve spor okulu olacağını söyledi. Tarhan, "Onun için bir taraftan sanatsal kurslara, bir taraftan da spor okullarımıza destek vermenizi istiyorum. Doğa yürüyüşlerine katılın, çocuklarınız, sizler spor okullarına gelin. Mezitli'nin o naifliğini, o entelektüel düzeyini, sanatsever ve spora düşkün bir toplum olduğunu herkese gösterelim istiyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Belediyesi, Kültür Merkezi İçin Proje Yarışması Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement