Mezitli Belediyesi'nden Bir İlk Daha: 'Evlere Elden Teslim' - Son Dakika
Yerel

Mezitli Belediyesi'nden Bir İlk Daha: 'Evlere Elden Teslim'

Mezitli Belediyesi\'nden Bir İlk Daha: \'Evlere Elden Teslim\'

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, belediye çalışanlarının, Yapı Kullanma İzni çıkan vatandaşların belgelerini, oturdukları sitelere götürüp elden teslim etmelerini sağladı.

10.11.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, belediye çalışanlarının, Yapı Kullanma İzni çıkan vatandaşların belgelerini, oturdukları sitelere götürüp elden teslim etmelerini sağladı. Belgelerini ayaklarına kadar getiren personeli karşılarında gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Türkiye'de ilk kez uygulanan hizmet çerçevesinde, Mezitli Belediyesi İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma Amirliği'nde çalışan personel, Yapı Kullanma İzni çıkan sitelerdeki vatandaşlara tek tek belgelerini teslim etti. Uygulamadan ilk olarak, toplu karar aldıktan sonra belediyeye başvurularını eksiksiz gerçekleştiren Sancar Tower's sitesi sakinleri faydalandı. Çat kapı izin belgelerini teslim eden belediye personelini karşılarında gören site sakinleri, şaşkınlık yaşadı. Aralarında Mersin eski Valisi Akif Tığ'ın da bulunduğu kat malikleri mutluluklarını dile getirerek, teşekkürlerini ifade ettiler.

Valilik görevi süresince daha önce böyle bir hizmetle karşılaşmadığını ifade eden eski Vali Tığ, Mezitli'nin Türkiye'ye örnek gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Neşet Tarhan'ın çalışmalarında çok hassas olduğunu, Mezitli halkının tüm sorunlarıyla yakından ilgilendiğini dile getiren Tığ, "Mezitli Belediyesi çok önemli bir sorunumuzu çözüme kavuşturdu ve bunu çok büyük bir sürpriz ile gerçekleştirdi. Oluşturulan ekip ile evimize kadar gelen görevlilerden, Yapı Kullanma İznimizi almış bulunuyoruz. Uzun yıllar valilik görevinde bulundum. Böyle yararlı bir hizmetle ilk defa karşılaşıyorum. Mezitli Belediyesi, Türkiye'ye örnek gösterilecek bir belediyedir. Hizmetleri bize sağlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Yeri uygulamaya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Tarhan ise "Daha önce ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzuru ve mutluğu için birçok şey yaptık ve devam edeceğimizi de söylemiştik. Bu hizmetimiz de yaptıklarımız arasından bir tanesidir. İlçe halkını yepyeni bir uygulama ile tanıştırdık. 3194 sayılı İmar Kanunu'na uygun olarak toplu şekilde Yapı Kullanma İzni müracaatında bulunan sitelere belgelerini teslim edeceğiz. Bunu da oluşturduğumuz deneyimli ekip ile vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek gerçekleştiriyoruz. Biz Mezitli halkını seviyor, değer veriyoruz. Yepyeni uygulamalarla halkımızı şaşırtmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kat maliklerine de gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Tarhan, toplu müracaat edilen sitelerin uygulamadan faydalanabileceklerini kaydetti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Belediyesi'nden Bir İlk Daha: 'Evlere Elden Teslim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement