Mezitli Belediyesi'nden Kadınların Yürüyüşüne Destek - Son Dakika
Yerel

Mezitli Belediyesi'nden Kadınların Yürüyüşüne Destek

Mezitli Belediyesi\'nden Kadınların Yürüyüşüne Destek

İçel, Mezitli, Tarsus Şelale ve Adana Seyhan Soroptimist Kulüpleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla bisiklet ve motosikletlerle kortej oluşturarak yürüyüş düzenledi.

07.03.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçel, Mezitli, Tarsus Şelale ve Adana Seyhan Soroptimist Kulüpleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla bisiklet ve motosikletlerle kortej oluşturarak yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da bisikletiyle katılarak destek verdi.

Kadınlar ve kız çocuklarının hayatlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapan İçel Soroptimist Kulübü, Mezitli Soroptimist Kulübü, Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü ve Adana Seyhan Soroptimist Kulübü üyeleri, kadınların sorun ve taleplerine dikkat çekmek, kadın haklarına toplumsal duyarlılığı artırmak ve farkındalık kazandırmak için 'Dünya Kadınlarının Sesi' adıyla kortej düzenledi. Mezitli Belediyesi'nin destek verdiği kortej ve yürüyüşe, soroptimist kulüplerinin üyeleri ile AKUT, Belediye Spor Okulları'ndan öğrenciler, Mezitli Kent Konseyi üyeleri, Türk Riders Chopper Kulübü üyeleri katıldı. Mezitli Belediye Başkanı Tarhan da korteje bisikletiyle dahil oldu.

Adnan Menderes Bulvarı'ndan harekete geçen kortej, bisiklet, motosiklet ve yaya olarak Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı yanındaki 8 Mart Parkı'na ulaştı. Katılımcılar, yol boyunca ellerindeki dövizlerle kadın hakları ve sorunlarına dikkat çekti. Etkinlik, Mezitli Belediyesi'nce yapılan 8 Mart Parkı'nın açılışıyla son buldu.

Parkın açılışında konuşan Başkan Tarhan, 8 Mart'ın eşit yaşam hakkı için, Özgecanlar için mücadelenin günü olduğunu vurgulayarak, "Yaşasın kadınlarımız" dedi.

Bu kortejle bugüne kadar Türkiye'de olmayan bir etkinlik gerçekleştirdiklerine işaret eden Tarhan, "Motosiklet kulübünden, AKUT'tan, soroptimistlerden, rotaryenlerden arkadaşlar burada. Cumhuriyet değerlerine sahip tüm sivil toplum kuruluşlarını bir araya toplamaya çalışıyoruz. İhtiyacımız olan bir konu bir arada olmak. Ne tek başımıza ne de bir kurum olarak bazı şeylere gücümüz yetiyor. Bunun için bir aradayız, onun için hep beraber olmalıyız. 8 Mart vesile oldu, bir kortej düzenledik. İnanıyorum ki, bu aydınlık yüzlü arkadaşlar, Türkiye'yi aydınlık günlere getirecektir" dedi.

"KADINLARIN KATILMADIĞI BİR MÜCADELE EKSİKTİR"

Kadınların katılmadığı bir mücadelede hiç kimsenin başarılı olamadığının altını çizen Tarhan, "Hayatın her alanında kadınların emeği vardır. Dünyada hangi alana bakarsak bakalım kadın emeği ile oluşmuştur. Atatürk, 'Ne yaratılmışsa kadınların yarattığı bir üründür' der. Gerçekten de öyle, kim kadınlarla birlikte hareket etmiş, başarıya, mücadelesinde ulaşmıştır. Türkiye'de, kadınlarımızın bir araya gelmesiyle aydınlık günlere kavuşulacaktır. Kadınların siyasal anlamda güçlü olması için ekonomik alanda da güçlü olması gerekmektedir. İşte yanı başımızda, göreve geldiğimiz günlerde açtığımız Kadın Üretici Pazarı var. Özgecen Kadın Üretici Pazarını açtık, üçüncüsü ise Akdeniz Mahallesi'nde açacağımız Kadın Üretici Pazarımız olacak. Bu pazarlarımız çoğalacak, her mahallede açacağız. Burada çalışan kadınlarımız ev, araba almayı düşünüyorlar. İşte bizim elediyenin yapmış olduğu çalışmanın özü bu. Lafla değil, bu çalışmaları icraatla yapıyoruz. Burada çalışan kadınlardan hiçbir ücret talep etmiyoruz, siyasi düşüncesine bakmıyoruz" diye konuştu.

Belediyede çalışan kadın işçilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve erkeklerden daha fazla maaş verdiklerini de söyleyen Tarhan, ayrıca açtıkları parkta bir özgürlük kürsüsüne yer vereceklerini ve parkın bir anlamda serbest kürsü olacağını sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Belediyesi'nden Kadınların Yürüyüşüne Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement