Mezitli Belediyesi'nin Kadın Üretici Pazarı'na Sodem'den 'Yılın Projesi' Ödülü - Son Dakika
Yerel

Mezitli Belediyesi'nin Kadın Üretici Pazarı'na Sodem'den 'Yılın Projesi' Ödülü

Mezitli Belediyesi\'nin Kadın Üretici Pazarı\'na Sodem\'den \'Yılın Projesi\' Ödülü

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin ‘Kadın Üretici Pazarı’ projesi, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından tarım kategorisinde başarı ödülüne layık görüldü.

14.03.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin 'Kadın Üretici Pazarı' projesi, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından tarım kategorisinde başarı ödülüne layık görüldü. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a ödülünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi.

Mezitli'de yaşayan kadınların güçlenip, örgütlenmesi adına açılan ve Türkiye gündeminde de adından söz ettiren 'Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı' ödül aldı. SODEM tarafından 12-13 Mart 2016 tarihlerinde İzmir Seferihisar'da gerçekleştirilen, 'Belediyeler Buluşması ve 2016 Yerel Yönetim Ödülleri' proje değerlendirme toplantısında, Mezitli Belediyesi'nin yarışmaya katıldığı tek proje, 'Uçan Kadınlar - Kadın Üretici Pazarı Projesi', tarım dalında başarı ödülüne layık görüldü. SODEM'in yerel yönetim ödüllerinde, 100 belediye 500 projeyle yarışırken, tarım kategorisinde 12 belediye farklı projelerle yarışmaya katıldı. Mezitli Belediyesi'nin ilk sırada sahneye çağrıldığı tarım odaklı proje ödülüne, Mezitli, Balıkesir Erdek ve Denizli Bozkurt Belediyeleri sahip oldu.

Başkan Tarhan, ödülünü CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı. Kılıçdaroğlu, Tarhan'ı kadınlara yönelik uyguladığı projenin başarısından dolayı kutladı.

"ÖDÜLLENDİRİLMEMİZ, DOĞRU İŞLER YAPTIĞIMIZI GÖSTERİYOR"

Aldıkları ödülü değerlendiren Başkan Tarhan, projenin amacını, uygulanabilirliğini ve sağladığı başarının nedenlerini anlattı. Kadın Üretici Pazarı'nın açıldığı günden bu yana Türkiye gündeminde yoğun şekilde yer aldığını ifade eden Tarhan, "Biz, pazarımızı kurarken tüm kadınlarımız evlerinde ne yapıyorsa, resim, el işi, zeytin, reçel, konserve, yemek, her ne olursa olsun değerlendirebileceği bir imkan sunmak istedik. Projeye başlarken, 'işsizim, ekonomik yönden gücüm yok' diyen hiçbir kadın arkadaşımız kalmasın demiştik. Bunun ilk ayağı olan Kadın Üretici Pazarı açıldığı günden itibaren yoğun ilgi gördü, Türkiye'nin de gündemine oturdu. Gün aşırı ulusal, yerel gazeteler ve televizyonlarda haber olmaya devam ediyor. Biz kadınlara gösterdiğimiz pozitif ayrımcılığın göstergesi olarak sadece Kadın Üretici Pazarı projemizle katıldık. Biz olayın sosyal ve ekonomik boyutunu ele aldık. Projemiz ile kadınlarımız arasında, sağlıklı üretim, kültürel değişim, paylaşım, kişisel gelişim, yenilikçi yaklaşımları pekiştirdik. Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği tarafından ödüllendirilmiş olmamız da ne kadar doğru iş yaptığımızı gösteriyor. Ödülümüzü Kadın Üretici Pazarı'nda bulunan üretici kadınlarımıza armağan edeceğiz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Belediyesi'nin Kadın Üretici Pazarı'na Sodem'den 'Yılın Projesi' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement