Mezitli'de Artık Sokak Hayvanlarının Kulübeleri Var - Son Dakika
Yerel

Mezitli'de Artık Sokak Hayvanlarının Kulübeleri Var

Mezitli\'de Artık Sokak Hayvanlarının Kulübeleri Var

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının barınabilmeleri için parklara plastik kulübeler yerleştirdi.

16.10.2014 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının barınabilmeleri için parklara plastik kulübeler yerleştirdi.

Mezitli Belediyesi ile Plastik Sanayicileri Derneği'nin birlikte gerçekleştirdiği atık plastikleri değerlendirmeye yönelik 'Yuvaya Dönüşen Plastikler' projesi hayata geçti. Proje kapsamında sahipsiz hayvanlara yönelik olarak oluşturulan plastik kulübeler parklarda yerini almaya başladı. Geçtiğimiz Mayıs ayında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci arasında imzalanan protokolde, Mezitli'de sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlanması amaçlanmıştı. Hazırlanan plastik kulübeler artık Mezitli'de bulanan parklara yerleştirilmeye başlandı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Mezitli halkının da evlerinde tükettikleri ürünlerin arasından plastik atıkları ayrıştırarak katkıda bulunduğu projede, alınan sonuçtan oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Duyarlı vatandaşlar sayesinde sokak hayvanlarının, soğuyan havalarda barınabilecekleri bir yer edindiğini dile getiren Başkan Tarhan, "Söz verdiğimiz gibi projemizi hayata geçirdik. Yakın zamanda 'pugedon' adı verilen mamamatikleri de parklarımıza yerleştirmeyi düşünüyoruz. Amacımız daha yaşanabilir bir Mezitli için elimizden geleni yapmaktır. Bunun için duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederim" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli'de Artık Sokak Hayvanlarının Kulübeleri Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement