Mezitli Kaymakamlığı 'Kadının Adı da Kendi de Var' Projesini Hayata Geçirdi - Son Dakika
Yerel

Mezitli Kaymakamlığı 'Kadının Adı da Kendi de Var' Projesini Hayata Geçirdi

Mezitli Kaymakamlığı \'Kadının Adı da Kendi de Var\' Projesini Hayata Geçirdi

Mersin’in merkez Mezitli Kaymakamlığı, ilçede şiddete uğramış ya da şiddet görme ihtimali olan kadınların bilinçlendirilerek, meslek edinmelerini ve iş bulmalarını sağlamaya yönelik “Kadının Adı Da Kendi De Var” projesini hayata geçirdi.

05.01.2015 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Mezitli Kaymakamlığı, ilçede şiddete uğramış ya da şiddet görme ihtimali olan kadınların bilinçlendirilerek, meslek edinmelerini ve iş bulmalarını sağlamaya yönelik "Kadının Adı da Kendi de Var" projesini hayata geçirdi.

Mezitli Kaymakamlığı, ilçede şiddete maruz kalmış veya kalma ihtimali olan kadınlara ilişkin şiddet ortamının bertaraf edilmesine yönelik bir proje geliştirdi. Proje ile merkez Mezitli ilçesinde yaşayan şiddete maruz kalmış ya da kalma ihtimali olan kadınların şiddetten korunması, tehlike altında bulunan kadınların tehlikelerden uzaklaştırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında ayrıca, bu kadınlara eğitim vererek bilinçlenmelerinin sağlanması sonrasında meslek edindirme kursları sayesinde daha rahat iş bulmalarına yardımcı olmak ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını sağlayarak kendi ayakları üzerinde duran, kendilerine güvenen kadınlar olmalara yardımcı olmak hedefleniyor.

Mezitli Kaymakamlığı, projeyi Mezitli Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlediği bir panelle başlattı. Panele katılan Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, yaptığı konuşmada, "Kadının Adı da Kendi de Var" projesini, toplumda kadınların maruz kaldıkları olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla yaptıklarını söyledi. Toplumumuzda kadının en değerli varlık olduğunu vurgulayan Kaymakam Madenoğlu, "Kadınımız bu değerine rağmen bazen tam olarak anlaşılmıyor, değerini bulamıyor, kendinden beklenen olumlu davranışları çok değişik nedenlerle gösteremiyor, bunun da suçlusu olarak gösteriliyor. Kadının toplum hayatında yer alması Türkiye'mizin gelişmesi açısından üzerinde durduğumuz önemli konulardan bir tanesidir. Özellikle istihdamda yer alarak ülke ekonomisine, milli gelirin arttırılmasına katkıda bulunması son derece önem arz etmektedir" dedi.

"TÜRKİYE'DE KADINLARIN YÜZDE 39'U ŞİDDETE MARUZ KALIYOR"

Dünya istatistiklerine göre, dünyada kadınların yüzde 59'unun şiddete maruz kaldığını dile getiren Madenoğlu, "Bu oran Türkiye'de yüzde 39'dur. Türkiye'nin dünya ortalamasından düşük olması bizleri sevindirmemeli. Dileğimiz bu oran hiç olmasın. Devletimiz, kadına karşı şiddeti önleme konusunda ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun çıkarmıştır. Bu kanunda şiddeti tarif ediyor ve çeşitlerini ortaya koyuyor, ekonomik şiddet, fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet gibi sınıflandırmalarını yapıyor. Bu alanda koruyucu ve önleyici tedbirler getiriyor. Bu projeyi yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu proje önümüzdeki zamanlarda da devam edecektir. Kadın, istihdamdaki yeri, toplumdaki yeri, evdeki yeri gibi kadınla ilgili bütün rollerin olumlu ya da olumsuz taraflarıyla anlatılacaktır" diye konuştu.

Madenoğlu'nun konuşmasının ardından moderatörlüğünü Av. Dilek Sultanoğlu'nun yaptığı panele geçildi. Panelde, Proje Sorumlusu Dr. Ayşe Yavaşoğlu "Kadının Adı da Kendi de Var" projesini tanıtırken, Mezitli İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Aslan, 'Kadına Yönelik Şiddet ile Aile İçi Mücadele' ve Psikolog Fatma Yılmaz, 'Kadına Yönelik Şiddetin Psikolojik Sebepleri ve Etkileri' konularında katılımcılara bilgiler verdiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Kaymakamlığı 'Kadının Adı da Kendi de Var' Projesini Hayata Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement