Mezitli Sahillerinde Boğulmalara Karşı Güvenlik Önlemleri Alındı - Son Dakika
Yerel

Mezitli Sahillerinde Boğulmalara Karşı Güvenlik Önlemleri Alındı

Mezitli Sahillerinde Boğulmalara Karşı Güvenlik Önlemleri Alındı

Mersin'in Mezitli Belediyesi, yazın gelmesiyle sahillerde boğulma vakalarına karşı güvenlik önlemlerini aldı.

10.06.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Mezitli Belediyesi, yazın gelmesiyle sahillerde boğulma vakalarına karşı güvenlik önlemlerini aldı.

Mezitli Belediyesi, deniz sezonun açılması ile birlikte sahil kenarındaki düzenleme ve güvenlik çalışmalarına hız verdi. Soli sahilinde bulunan mendireğin daha önce sökülmesiyle oluşan taşların kalıntılarının denizde girdap oluşturması nedeniyle Mezitli Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından güvenlik önlemi alındı. Oluşan girdap ile boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından boğulma alanlarına güvenlik şeridi çekildi. Can kayıplarının önüne geçmek amacıyla tehlikeli bölgelerde uyarı tabelaları konuldu. Yasak bölgelerin tehlikeli olduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Denizde bazı bölgeler tehlike arz etmekte, zaman zaman boğulma olayları olmakta. Buraya tabelalarla duyurumuzu yapıyoruz, deniz içerisinde sınırlarımızı işaretliyoruz. Vatandaşlarımızın da bu bölgede denize girerken bu kurallara uymalarında fayda var. Can güvenliği için bu anlamda dikkat etmeleri gerekir. Bu yasak bölgelerde vatandaşlarımızın denize girmemelerini istiyorum" dedi.

Sahillerin ticari rant haline gelmesinin önüne geçeceğinin de altını çizen Tarhan, "Mezitli'den, Tece sahili sonuna kadar tüm sahilin temizliğini ele aldık. Kuşkusuz her noktayı istediğimiz gibi temizlediğimizi söyleyemeyiz. Ama mutlaka her geçen gün daha iyi olacak. İki ay gibi kısa bir sürede önemli yollar kat ettik. Sahilimizi büyük ölçüde temizledik. En kısa zamanda buralara şezlong ve şemsiye koyacağız. Sahilde hiç kimse özel bir işletme kuramayacak. Hiç kimse burada ücretli şezlong, şemsiye ve benzeri bir şekilde ticari rant sağlayamayacak. Bir tek kişiye bile müsaade etmeyeceğiz. Sahillerimiz ve denizlerimiz tamamen halka ait olacaktır. Herkes istediği yerde denize girebilecektir. Buna herkesin anlayış göstereceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Tüm sahillerin halkın ortak alanları olduğunu da söyleyen Tarhan, vatandaşlardan sahillerin ve denizlerin temizliği için gereken hassasiyeti göstermelerini istedi. Mezitli sahilinin Türkiye'ye ve dünyaya örnek bir sahil olacağını vurgulayan Tarhan "Sahiller herkesin ortak yaşam alanlarıdır. Mezitli sahilimizde alacağımız önlemlerle daha temiz bir sahil ve denize kavuşacağız. Önümüzdeki süreçte Mezitli halkı görecek ki, Mezitli sahilinin Dünyanın örnek sahillerinden bir tanesi olacak. Bunu halkımızın desteğiyle yapacağız. Ben Mezitli halkına güveniyorum. Sahilimizin yarınlarda Türkiye'nin ve dünyanın örnek sahillerinden bir tanesi olacağından hiçbir kuşkum yok. Bu bağlamda halkımızda en büyük destekçimiz olacaktır" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Sahillerinde Boğulmalara Karşı Güvenlik Önlemleri Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement