Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti, Muhabirlere Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti, Muhabirlere Yapılan Saldırıyı Kınadı

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti, Muhabirlere Yapılan Saldırıyı Kınadı

IŞİD protestoları nedeniyle Batman şehir merkezinde meydana gelen olayları görüntülemeye çalışan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Batman muhabiri Bilal Güldem ve Batman Postası Gazetesi muhabiri Bulut Kutlu’ya göstericiler tarafından yapılan saldırılar kınandı.

12.10.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD protestoları nedeniyle Batman şehir merkezinde meydana gelen olayları görüntülemeye çalışan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Batman muhabiri Bilal Güldem ve Batman Postası Gazetesi muhabiri Bulut Kutlu'ya göstericiler tarafından yapılan saldırılar kınandı.

Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti olayları görüntülemeye çalışan gazetecilere yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Bağlar Mahallesi'nde, göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan olayları görüntülemeye çalışan DİHA Batman muhabiri Bilal Güldem ve Batman Postası Gazetesi muhabiri Bulut Kutlu'nun, olay yerinde haber amaçlı bulunduklarını belirten Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Uğur Kapuci, habercilerin olay yerinden bulunmalarının tek nedenin gerçekleri olduğu gibi kamuoyuna duyurmak olduğunu söyledi. Çalışan muhabirlere kendini bilmez bazı göstericilerin saldırmasını kabul etmeyeceklerini ve olayın takipçisi olacaklarını belirten Cemiyet Başkanı Kapuci, "Muhabirlerimizin haber amaçlı olay yerinde olduğu bilinmesine rağmen saldırıyı gerçekleştiren ahlaksız göstericileri cemiyet olarak nefretle kınıyoruz. Kamuoyunu bilgilendirmek için hayatlarını riske koyan arkadaşlarımızın her zaman yanında yer alacağız. Bu tür olayların ilk ve son olmadığını da biliyoruz. Bundan sonraki süreçte muhabirlerimizin her hangi saldırıya uğraması halinde cemiyet olarak arkadaşlarımızı korumak için tavrımız daha da sert olacaktır" dedi.

Batman'da meydana gelen olayları tasvip etmediklerini ifade eden Başkan Kapuci, halkın haberleri objektif bir şekilde okuması için muhabirlere kolaylık sağlaması ve korumaları gerektiğini söyledi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti, Muhabirlere Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement