Mezunlar Buluştu, Hatıralar Canlandı - Son Dakika
Yerel

Mezunlar Buluştu, Hatıralar Canlandı

Mezunlar Buluştu, Hatıralar Canlandı

50. yıl Malatya Ticaret Lisesi Mezunları Malatya buluşması gerçekleştirildi.

21.05.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50. yıl Malatya Ticaret Lisesi Mezunları Malatya buluşması gerçekleştirildi.

Malatya Ticaret ve Meslek Lisesi'nden 50 yıl önce mezun olanlar, düzenlenen organizasyonla Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde (Malatya Ticaret Meslek Lisesi) bir araya geldi. Hatıraların tozlu sayfalardan tekrar çıktığı buluşma renkli görüntülere sahne oldu. Düzenlenen etkinlikte konuşan Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kartal, "Okulumuz size her zaman açıktır" diye konuştu.

Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 1945 yılında kurulduğunu ve Malatya'nın kadim liselerinden birisi olduğunu ifade eden Kartal, "Okulumuz, 71 yıllık bir okuldur. Şuanda Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ismi değişti. Anadolu Lisesi olarak eğitim ve öğretimi devam ediyor" ifadelerini kullandı. 50. yıl Malatya Ticaret Lisesi Mezunları Malatya buluşması etkinliğini gerçekleştiren Tertip Komitesi Başkanı Aliseydi Polat ise, "Hep özlemini duyduğunuz güzel hatıralarla dolu, birlikte geçirdiğimiz gençliğimizin en güzel yıllarını yad etmek istedik. Sizlere olan özlemimiz, bizleri bu buluşmayı düzenlemeye teşvik etti. Sizler de davetimize icabet etmekle bizi bahtiyar ettiniz" şeklinde konuştu. Polat, insanların en çok gençlik yıllarını unutamadıklarını ifade ederek, "Unutamadığınız arkadaşlıklarınız genelde lise dönemine aittir. Üniversite arkadaşlarımızla bir görüşüyorsak, lise arkadaşlarımızla onun on katı daha fazla görüşüyoruz. Daha fazla iletişim kuruyoruz. Aramızda 50 yılını, 60 yılını dolduranlarımız var. Bizden daha sonraki devrelerimiz var. Amacımız hem buradaki herkesi kaynaştırmak hem de 50. yılını dolduran mezunlarımıza, büyüklerimize plaket takdim etmek istedik" diye konuştu. Bir dönem Malatya Ticaret Meslek Lisesi'nde Matematik öğretmenliği yapan emekli öğretmen Varol Yücel, bu tür buluşmaların olmasını önemsediklerini ve devamını beklediklerini ifade etti. Yücel, 1967 yılında Malatya Ticaret Lisesinde göreve başladığını anımsatarak, "1967'den 1978'e kadar 11 yıl burada çalıştım. O zaman Kayseri'ye gönderildim. Bunun adına 'sürgün' deniliyor ama biz 'tayin' diyoruz. O sene okulumuzda Din Dersi öğretmeni yoktu. Matematik ve Fen Bilgisi Derslerini giriyordum. O dönem ki müdürümüz 'Hocam Din dersleri boş, sen okutmak ister misin' diye sordu. Bende 'olur' dedim. Laboratuvarda Fen Bilgisi Dersleriyle birlikte Din derslerini de yaptık. Bu şikayet konusu olmuş ve 'Varol Yücel hoca okulun laboratuvarında çocuklara namaz kıldırıyor' demişler. Bu bizim için bir şereftir. Kayseri'ye gittim, daha sonra Malatya İmam Hatip Okulunda görev yaptım ve emekli oldum" dedi.

Düzenlenen etkinlikte Malatya'nın yaşayan tarihi yazar Adnan Işık'a, mezunları buluşturma tertip komitesi tarafından plaket verildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezunlar Buluştu, Hatıralar Canlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement