Mgc'de Seçim Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Mgc'de Seçim Heyecanı

Mgc\'de Seçim Heyecanı

Mardin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Olağan Genel kurulu toplantısı yapıldı.

26.06.2016 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Olağan Genel kurulu toplantısı yapıldı. Cemiyet binasında gerçekleşen toplantıda yeni yönetim kurulunu belirlendi. Tek liste ile seçime giden MGC Başkanı Mehmet Çelik ve ekibi oy birliği ile yeniden seçildi.

Başkan Yardımcılığına Rıdvan Fidan, Onursal Başkanlığa Adnan Avuka'nın seçildiği genel kurulda federasyon delegeliğine ise Mehmet Çelik, Rıdvan Fidan, Adnan Avuka ve Şeyhmus Edis getirildi. Yeniden başkanlığa seçilen Mehmet Çelik, bölgenin, ülkenin ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, gazetecilerin her gün zorlaşan şartlarda görevlerini kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi. Çelik "Öncelikle bize güvenen ve listemizi destekleyen gazeteci dostlarıma teşekkür ediyorum. Üç yıl süresince istediğimiz hizmetleri veremediğimizi, bilişim çağında globalleşen olay ve gelişmelerin en fazla biz gazetecileri etkilediğini görüyoruz. Hiçbir dönemde basın kuruluşları bu kadar net karşı karşıya gelmemiş ve siyasetin aracı haline gelmemiştir. Bunun basın için bir son olacağını söylemiyorum, ama tehlikeli bir gelişme ve oluşum olarak değerlendirmek mümkündür" dedi.

"BİRLİĞE VE BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR"

Bölgede ve ülkede meydana gelen olaylardan ve geçmişten ders alınması gerektiğini belirten Çelik, bu dönemlerde en çok birlik ve barışa ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Çelik, "Gelişmelerden ülke olarak, bölge olarak ders almamız gerekir. Yanı başımızda Suriye'de, Irak'ta, Libya ve Mısır'da meydana gelen olaylardan ders almamız lazım. Ülke olarak birliğe ve barışa her zamandan çok ihtiyacımız var. Avrupa Birliği'ne girme çabalarımızın sürdüğü bir dönemde İngiltere'nin AB'den çıkma isteği, iç dinamizmimizle ekonomik dengelerimizi sağlamamız gerektiğini gözler önüne sermiştir" şeklinde konuştu.

"BU ÜLKE DARBE VE ÇATIŞMALARDAN HEP ZARAR GÖRDÜ"

Ülkenin darbelerden, çatışma ortamından zarar gördüğünü ve istenilen kalkınmışlık hedefine ulaşamadığını ifade eden Çelik "30 yılı aşkın bir süreden beri bölgedeki çatışma ortamında, 40 bin dolayında insanımız yaşamını kaybetmiş, Türkiye'yi yeniden inşa edecek büyüklükte bir bütçeyi soğuk savaş başarısı gösteren ülkelerin hedeflerine ulaşmalarında heba edilmiştir. Bu süre içerisinde silahın çözüm getiremeyeceğini gördük. En kötü barışın çatışma ortamından iyi olduğuna inanıyorum. Batı- Doğu ayrıştırmasına ve bölgeler arası kin ve nefret duygularının yeşertilmesine asla izin verilmemelidir. Bu ikilemi dengede tutmak ve Çanakkale ruhunu birlikte oluşturan halkların kaynaşmasını sağlamanın ülke yararına olacağından kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

TARİHİ BİNADA İFTAR

Seçimlerin ardından Tarihi Eski PTT binası Artuklu Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde yönetim kurulu ve cemiyet üyelerine iftar yemeği verildi. Yemeğin ardından, Mardin Yemek Kültürüne büyük katkıları olan uluslararası sertifikaya sahip aşçı Hikmet Ölçer'e plaket verildi. Yemeğe MGC yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Mardin Basın İlan Kurumu Müdürü Adnan Günbeyi ve çok sayıda davetli de katıldı.

Çelik, yeni dönemde gazetecilerin temel sorunlarının çözümü için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mgc'de Seçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement