Mhk Başkanı Açıkladı: "Penaltı Kararı Doğru Değildi" - Son Dakika
Spor

Mhk Başkanı Açıkladı: "Penaltı Kararı Doğru Değildi"

Mhk Başkanı Açıkladı: "Penaltı Kararı Doğru Değildi"

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında verilen penaltının doğru olmadığını ancak aynı maçta Fenerbahçe lehine bir penaltının da verilmediğini söyledi.

02.12.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Fenerbahçe-Eskişehir spor maçında verilen penaltının doğru olmadığını ancak aynı maçta Fenerbahçe lehine bir penaltının da verilmediğini söyledi.

Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan basın toplantılarının ikincisi bugün İstanbul'da düzenlendi. TFF'nin Riva'da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılan toplantıda MHK Başkanı Zekeriya Alp, haftanın değerlendirmesinde bulundu. 11. haftada yaşanan hakem olaylarını sıralayan Alp, "Bu hafta yaşanan hataları şöyle sıralayabiliriz; Kasımpaşa- Çaykur Rizespor maçında atılan bir golün geçerli sayılmaması. Gaziantepspor- Galatasaray maçında Özgür Yankaya'nın kaçan golden sonraki hareketi. Fenerbahçe- Eskişehirspor maçında verilmeyen sarı kart, verilen penaltı ve verilmeyen penaltı. Karabükspor- Beşiktaş maçında yardımcı hakemin ofsayt pozisyonunda verdiği karar. Bu hafta ilk defa 6 hakemden 4'ü ceza aldı" dedi.

"SIKINTILARIMIZ 2. VE 3. LİG'DE"

Sıkıntıların büyüğünün alt liglerde olduğunu ifade eden Alp, "Geçtiğimiz hafta PTT 1. Ligi'nde maçların genelinde bizi sıkıntıya sokacak herhangi bir problemimiz olmadı. Bu işin iyi tarafı. PTT 1.Ligi, 2.Lig ve 3.Lig'te sıkıntılar yaşıyoruz. Sıkıntılarımızın büyük bir bölümü 2. ve 3. Lig'te. Ama Spor Toto Süper Lig göz önünde olduğu için alt liglerdeki sıkıntılar görülmüyor" dedi.

"ÇİZGİNİN ÜZERİNDE BİR MÜDAHALE VAR"

Haftanın en önemli maçları içerisinde Fenerbahçe-Eskişehirspor maçının olduğunu ifade eden Alp, "Fenerbahçe kalecisi Volkan'ın ceza çizgisi üzerinde topa müdahalesi var. Tam olarak çizgi üzerinde bir müdahaledir ve hakemin kararı doğrudur. Süratli pozisyonlarda yardımcı hakemlerin karar vermesi çok zor. Bu tip kararların verilebilmesi çok zor. Bu hataları anlayışla karşılamamız lazım" dedi.

"EMRE'NİN BU HAREKETLERİNİN SON BULMASI LAZIM"

Emre Belözoğlu'nun agresif hareketlerinin seyircileri yanlış yerlere yönlendirdiğini ifade eden MHK Başkanı Alp, "Emre iyi futbolcu ve Fenerbahçe, Galatasaray'a ve milli takımımıza hizmet etmiş arkadaşımız. Agresif durumları var. Saha içerisinde zaman zaman yapmış olduğu hareketler, hakemlerle konuşma tarzı bunlar gerek kendi oyununu, gerekse seyirciyi yanlış yerlere yönlendiriyor. Ümit ediyorum ki bu hareketleri son bulur. İlk devrede Emre'nin rakibin tabanına bir müdahalesi var. Eğer bir hakem böyle bir pozisyonda değerlendirmeyi yapmıyorsa biz o arkadaşa görev vermiyoruz. Hakemlerimizin gerekli kararları vermesi lazım" şeklinde konuştu.

"OFSAYTI YANLIŞ GÖREN HAKEMLER DİNLENDİRİLECEK"

Emre'nin ikinci yarıdaki kırmızı kartını da değerlendiren Alp, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hareket hakemlerimize verilen talimat gereği sarı kartla cezalandırılmış. Ardından arkasını dönerken ağzından çıkan kelimeler sebebiyle kırmızı karttan oyun dışı bırakıldı. Verilen ofsayt kararlarında da yardımcı hakemler kararlarında algı eksikliğinden dolayı doğru karar verememişlerdir. Her ikisi de bundan sonraki maçlarda bir müddet görev alamayacak. Bu maçta verilen penaltının penaltı olmadığı, ilk yarıdaki elle müdahalenin ise penaltı olduğu kararına vardık."

"ÖZGÜR YANKAYA'NIN YAPMAMASI GEREKEN BİR HAREKETTİ"

Gaziantepspor-Galatasaray maçında orta hakem Özgür Yankaya'nın Galatasaray'ın kaçırdığı bir gol pozisyonunun ardından yaptığı hareketi de değerlendiren Alp, "Bir refleks hareketi var. Uzun yıllar futbol oynamış kişiler maç izlerken bu tip hareketler yapabilir. Bu istem dışı bir hareket. Kendisi de bu ifadeyi kullandı. Maçtan sonra bu hareketini nasıl yaptığına şaşırmış. Olmaması gereken bir hareket. Bende o görüntüyü görünce şaşırdım. Bir hakemin böyle bir hareketin içinde olmaması lazım. Oyuna konsantre olunca çok farklı hareketler yapabilirsiniz. Özgür Yankaya o maçta tarafımızca son derece beğenildi. Hakemlerimiz dikkatli bir şekilde izleniyor ve bana rapor geliyor. Özgür Yankaya'nın maç yönetiminde bir sıkıntısı yok" şeklinde konuştu. 50 yılda böyle bir şeyi ilk defa gördüğünü ifade eden Alp, "Bu doğal bir harekettir. Bunda art niyet olamaz. Ben bile maç seyrederken kafayla vurur gibi yapıyorum. Hakemin üzerinde bu tip baskılarla gitmemiz lazım" şeklinde konuştu.

"FUTBOLUN GÜZEL TARAFI HATA YAPMAK"

Karabükspor-Beşiktaş maçında birinci yardımcı hakemin ofsayt pozisyonunu kaçırdığını dile getiren Alp, "Ofsayt kaçırılabilir, ofsayttan gol de yenilebilir. Hatalar olacak ki bir araya gelelim, sizde bunları yazın. Hataların olmamasını istiyoruz ama olmaması gibi bir durumda yok. Yurt dışında hakem hataları daha fazla oluyor. Futbolun güzel tarafı da hata yapmak. Önündeki el pozisyonunu görmüyorsan demek ki bir sorun oluyor. Hakemin art niyetli karar vermesi mümkün değil. O konuda sıkıntımız yok. İyi niyet ön planda olmalı. Bir hakem hata yaparken içim cızlıyor. Hem hakemlerin emeği var hem de kulüplerin emeği var" diye konuştu.

"O ARKADAŞIN SEVİYESİNE İNMEM"

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın bir televizyondaki programında sözlerinin sorulması üzerine ise Alp, "Ben onun seviyesine inmem. O arkadaşımızın yaptıklarını kamuoyu görüyor. Bizim bu işlerle uğraşacak vaktimiz yok. Biz Türk hakemlerine hizmet etmek istiyoruz. İşimizi, gücümü bırakıp bu camiaya hizmet için uğraşıyoruz. İki teknik adam genel bir tablo çizmiş. Hakemlerinde bu işin içinde olması gayet doğal" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mhk Başkanı Açıkladı: 'Penaltı Kararı Doğru Değildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement