Mhk'da Şok İstifa - Son Dakika
Spor

Mhk'da Şok İstifa

Mhk\'da Şok İstifa

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

16.12.2014 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki merkezinde MHK'nın haftalık olağan düzenlediği basın toplantısında başkan Zekeriya Alp istifa ettiği açıkladı.

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştiren Başkan Alp, "Dün akşam Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin bana Gaziantepspor Başkanı'nın açıklamalarını dinletti. Çok şaşırdım, üzüldüm. İnanın hala kendime gelemedim. Bu başkan, 5-6 hafta evvel Kulüpler Birliği Toplantısı'nda MHK'nın başında bulunmamın güzel bir şey olduğunu söylemişti. Çok mutlu olmuştum. Bir dirsek olayından sonra aynı kişi çıkıp söylenmeyecek ifadeler kullanıyor. Ne demek istediğini de anlamış değilim, Türkçe'si çok güzel! 'Bu başkan MHK için şüpheli' diyor. Herhalde bu başkan geçmişten örnekler alarak kafasından hala o zihniyetin varlığını hissediyor. Biz şüpheli bir MHK değiliz. Bu bana çok dokundu" dedi.

"GÖREVİ BIRAKIYORUM"

Kızıl'ın Türkçe'yi doğru dürüst bilmediğini söyleyen Alp, "Bana, 'pişkin' diyor. Bu arkadaş Türkçe'yi doğru dürüst bilmiyor, arkasından 'dalga geçercesine' diyor. Bu kelimeler ne Allah aşkına? Fedakarlıkla bu görevi yapıyoruz. Ben koltuk sevdalısı değilim. Bunlara birilerinin haddini bildirmesi gerekiyor. Herkes bu görevi yapanlara saygılı olmalı. Bu hafta konuşacak bir şey yok. İki tane ofsayt ve dirsek olayı var. Bu toplantı benim son görevim. Görevi bırakıyorum. Haddini bilmeyenler çoğaldı. Atıp tutmakla bu işler yürümez. Gerçek anlamda görevini yapmaya çalışanların önü tıkanmak isteniyorsa ben de bu işi bırakıyorum" diye konuştu.

"İSTİFAMDAN KİMSENİN HABERİ YOK"

Basın mensuplarının TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in istifa ile ilgili bilgisi olup olmadığını sormaları üzerine Alp, kimsenin haberi olmadığını söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır görevde olduğunu hatırlatan Alp, "Benim fazla bir beklentim yok. Türk futbolunun her kademesinde görev aldım. İstifamdan hiç kimsenin haberi yok" dedi.

"BİR BİRİKİM SONUCU İSTİFA ETTİM"

Alp, bir birikim sonucu istifa ettiğini vurgulayarak, "Bana 'şüpheli' kelimesini kullanıyor. Ne oluyor kardeşim? Sen bana nasıl şüpheli dersin? Sen önce kendine bak. Bu birikim sonucu nihai noktaya geldiği için çok düşündüm. Ben kolay kolay pes etmem ama insanın bazı beklentileri olur. Ne yapılması gerekiyorsa onu yaptım" diyerek sözlerini tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mhk'da Şok İstifa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.


Advertisement