MHP'li Yeniçeri: " AK Parti bölücülük yapıyor" - Son Dakika
Politika

MHP'li Yeniçeri: " AK Parti bölücülük yapıyor"

MHP\'li Yeniçeri: " AK Parti bölücülük yapıyor"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri,"'Türk'üm' sözünü etnisiteden ibaret sayıp mahkum etmek en büyük bölücülüktür" dedi.

09.10.2013 12:48  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, " AK Parti, Haçlıların yapamadığını yapmaya çalışmaktadır. Türk, Atatürk, Türkçe, Türk milleti ve Türk milliyetçiliği bir iktidarın yiyeceği kadar küçük lokma değildir" dedi.

IRKÇI ANLAM YÜKLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, andımızın kaldırılmasıyla ilgili olarak eleştirilerini sürdüren Özcan Yeniçeri, iktidarın son zamanlarda yaptığı millilik ve milliyetçilik aleyhtarlığının sınırları zorladığını belirtti. Milliyetçilikle mücadeleyi ancak millet düşmanlarının yapabileceğini ifade Özcan Yeniçeri, "İktidar yetkilileri her fırsatta 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sözlerine kasıtlı olarak ırkçı bir anlam yüklemekte ve fırsat buldukları her yerden kaldırmaktadırlar. Anayasa'daki 'Türk vatandaşlığı' kavramını çıkartmak için iktidar yetkilileri olağan üstü bir gayret içine girmişlerdir. Hükümet andımız konusunda suçüstü yakalanmıştır. Tarih boyuna Türk, Türkçe, Atatürk, Türk milleti ve Türk milliyetçiliğine Türk-İslam düşmanları saldırmıştır. AK Parti bu mücadelenin hangi tarafındadır. Türk kavramını ırka indirgemek 'Türk'üm' sözünü etnisiteden ibaret sayıp mahkum etmek en büyük bölücülüktür" diye konuştu.

Yeniçeri; Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirini okuyarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın çocuklarda olumsuz duygular çağrıştırdığı gerekçesi ile sansürlediğini belirtti.

"ANDIMIZI HİÇ SÖYLEMEMİŞ GİBİ KONUŞUYOR"

"Tayyip Erdoğan çocukken andımızı hiç söylememiş gibi konuşuyor" diyen Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarını eleştirdi. Öğrenci andına 'ırkçılık' türü kelimelerin içerdiğini söyleyenlerin İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'u da ırkçılıkla suçladıklarını ifade eden Yeniçeri, "Türk'üm' demeyi ırkçılık olarak niteleyenler, gerçekte kelime ırkçılığı yapmaktadırlar. Bu yönüyle sanata ve edebiyata da hakaret etmektedirler" ifadelerini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTÜNDEN DAHA TEHLİKELİLER"

AK Parti iktidarının muhalefeti bölücü, yıkıcı, eli kanlı terör örgütünden daha tehlikeli gördüğünü belirten Yeniçeri, "Tayyip Erdoğan ümük sıkarak, göstericilere hesap sorarak, medyaya esas duruş çekerek, biber gazının kullanımını kutsayarak, hapishanedeki seçilmiş milletvekilleri için elini kıpırdatmayarak, atanmış bürokrat Hakan Fidan için bir gecede yasa çıkartarak tam demokrat olmuştur" açıklamasında bulundu.

"REŞİT GALİP'İ BİR KENARA BIRAKIN"

Yeniçeri; Başbakan Erdoğan'ın Grup Toplantısı'nda Reşit Galip ile ilgili söylediği sözleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Başbakan ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor. Bazı şeylerin tarihi bağlamından kopartarak yapılan değerlendirmeler tamamen afaki değerlendirmeler olur. Başbakan Reşit Galip'in yerinde olsaydı ondan daha fazla kendi dediklerini yapan bir konumda olurdu. Reşit Galip'in 1933'lerde söyledikleri ve yaptıklarını bir kenara bırakıp Sayın Başbakan'ın bugün yaptıklarına bir bakmak gerekiyor. Bir günah keçisi ilan edilerek o günah keçisi üzerinden Türk milletini mahkum edip, Türk kavramını ayaklar altına alma hakkını Sayın Başbakan kendisinde görmemesi icap ediyor" dedi.

HÜSEYİN ÇELİK'E 'DEKOLTE' ELEŞTİRİSİ

AK Parti Genel başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bir sunucuyu dekoltesi nedeniyle eleştirdiği iddialarına yönelik olarak konuşan Yeniçeri, "Biz yöneticilerin görevi kişilerin kılığını, kıyafetini, saçını, başını tanzim etmek değildir. Siyasetçilerin görevi millete hizmet etmektir. İnsanların giyimleriyle kuşamlarıyla ilgili kendileri karar verirler. İnsanları giyiminden kuşamından dolayı yargılamaya siyasetçilerin hakkı yoktur. Siyasetçiler oy aldıkları insanların inançlarına, iradelerine, tavırlara saygılı olmak zorundadırlar. Onları tektipleştirmek için değil onlara hizmet için vardırlar. Başörtüsünü bu şekilde değerlendirenler, bugün de tersini başka bir biçimde değerlendirmekteler. Bu toplumun belli değerleri var, ona herkesin dikkat etmesi gerekir. Memlekette at izi it izine karıştı, kimin ne yaptığı anlaşılır olmaktan çıktı" diye konuştu.

"İKTİDARDAN SEÇİM YOLUYLA KURTULMA UMUDU KESİLİRSE..."

Yeniçeri, MHP ve CHP ile ilgili MİT tarafından fişleme yapıldığı iddialarının sorulması üzerine, "AK Parti kendi algılarının dışında bir kişiye ve gruba yaşama şansı bırakmayan bir iktidar duruma büründü. Eğer bir gün bu iktidardan seçim yoluyla bu milletin kurtulma umudu kesilirse, bu milleti sokaktan eve sokamazsınız" cevabını verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Yeniçeri: ' AK Parti bölücülük yapıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi
    20:17 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, 18-19 Nisan'da Pakistan'a resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Savunma Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirildi.

  • Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi
    20:13 Pamukkale Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi. Türkiye'de bir dönem belediyelerden kaldırılan 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi, Ali Rıza Ertemur ile Pamukkale Belediyesi'ne geri döndü.


Advertisement