MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesine yönelik yapılan “Şah Fırat” operasyonunu değerlendirerek, “Türk askeri oradan çekildi ama başarı değil. Toprak kaybettiniz, ‘oradaki mevcudiyeti kaybettiniz, en önemlisi oradaki Türkmenleri sahipsiz bıraktınız” dedi.

23.02.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesine yönelik yapılan "Şah Fırat" operasyonunu değerlendirerek, "Türk askeri oradan çekildi ama başarı değil. Toprak kaybettiniz, 'oradaki mevcudiyeti kaybettiniz, en önemlisi oradaki Türkmenleri sahipsiz bıraktınız" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın TBMM Genel Kurulunda Süleyman Şah Türbesine yönelik yapılan "Şah Fırat" operasyonu ile ilgili bilgi vermesinden sonra muhalefet milletvekilleri operasyona yönelik tepkilerini dile getirdi.

" Türkiye'nin dışındaki tek toprağımızı terk ettik" diyerek konuşmasına başlayan MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Süleyman Şah Türbesi için yeni yapılacak yerde Türk Bayrağının Amerikanvari Iwo Jima taklidi ile kaldırıldığını ve bunun bir marifet sanıldığını kaydetti.

2. Hava Kuvvet Komutanlığının bayrağının hala bulunamadığını, Türkiye'nin dışındaki tek toprağın kaybedildiğini ve boşaltıldığını ifade eden Türkeş, "Bunun üstüne de 'seçim arifesi, seçime dört ay var' diye bir şov yapacaksınız, bir miğfer edebiyatına gireceksiniz. Bu millet yemez onu. Bu millet onu kabul etmez. 1974'te rahmetli Ecevit Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında miğfer giydi, haklıydı; siz haksızsınız. 1996'da Sayın Tansu Çiller, Kardak olayları sırasında dedi ki, 'o bayrak inecek, o asker oradan gidecek.' Ona da miğfer giydirdiler kampanyada, o da haklıydı; siz, gene haksızsınız. 1996'da Sayın Mesut Yılmaz, bu terörist başının Suriye'de baba Esat tarafından himaye edildiği dönemde uyarılarını yaptı, ona da bir miğfer giydirdiler, o da haklıydı; siz, hala haksızsınız. Siz, Türk askerini çektiniz, Türk toprağını boşalttınız. Sadece Türk toprağını boşaltmadınız, orada on dört tane Türkmen köyünü de sahipsiz bıraktınız. Farkında mısınız yaptığınızın siz" diye konuştu.

Türkmenlerin sahipsiz bırakıldığını belirten Türkeş, "Türk askerlerini kurtardınız. Orada, ateş hattının içinde PYD ile IŞİD'in çatıştığı bölgede Türk askerinin tehlikede bulunması hepimizin yüreğini havada tutuyordu. Türk askeri oradan çekildi. Ama başarı değil. Toprak kaybettiniz, oradaki mevcudiyeti kaybettiniz, en önemlisi oradaki Türkmenleri sahipsiz bıraktınız. 14 tane köy, hepsi Türkmen köyü. Bunlar, Süleyman Şah Saygı Karakolunun etrafındaydı ve oradaki Türk askerinin manen, psikolojikman oradaki Türkmenlere bir güven vermesi vardı. Siz, 'Esad'ı itivereceğiz oradan, büyük bir başarı elde edeceğiz' diye girdiğiniz yerde bir askeri birliğinizin dahi güvenliğini koruyamaz hale geldiniz. Ondan sonra da bunu burada bir basit açıklamayla geçiştiremeyiz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement