MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"Bu komisyon (soruşturma komisyonu) Adalet ve Kalkınma Partisi'nde bakanlık yapıp, şaibeye karışmış olanları aklama komisyonu haline dönüşmüştür"

17.10.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, dört eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonuna ilişkin "Bu komisyon Adalet ve Kalkınma Partisi'nde bakanlık yapıp, şaibeye karışmış olanları aklama komisyonu haline dönüşmüştür" dedi.

Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, IŞİD bahane edilerek yapılan eylemlere değindi.

Yaşananların zalimlik olduğunu, terör örgütü PKK'nin Kobani'yi bahane ederek, ayaklanma çıkardığını ifade eden Yeniçeri, "PKK/HDP/KCK cenahı yıllardır 'kimliğimiz inkar edildi, asimilasyona uğradık. Kürtçe konuşamıyorduk. Kürt olduğumuzu söyleyemiyorduk' diye mazlumları oynuyorlardı. Ancak ellerine geçen ilk fırsatta zalim ve barbar yanlarını ortaya koymuş oldular" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin yeni yargı paketine de değinen Yeniçeri, demokrasi ile güvenlik arasında karşıtlık türünden bir ilişki olmadığının altını çizdi. Kamu düzenini ihlal edenlere yönelik getirilen düzenlemelerin geç kalınmış düzenlemeler olduğuna işaret eden Yeniçeri, "PKK yol keserken, araç yakarken, sokakları kargaşaya çevirirken AKP yetkilileri 'demokrasiyi güvenlikçi politikalara feda etmeyeceğiz' türünden açıklamalar yapıyorlardı. O zaman özgürlüklerin kamu düzeni içinde yapılabileceği akıllarına gelmiyordu. Ne zaman ki PKK başkaldırı yaptı, sokakları savaş alanına çevirdi, bıçak kemiğe dayandı. AKP eski güvenlikçi politikalarına döndü" diye konuştu.

Düzenlemedeki "makul şüphe" ifadesinin son derece sakıncalı olduğunu da savunan Yeniçeri, makul, yani kişinin aklına uygun şüphe kavramının sınırlarını kimsenin çizemeyeceğini, bu durumun özgürlükler için büyük tehlike olduğunu ileri sürdü.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yeniçeri, 4 eski bakan hakkında kurulan soruşturma komisyonundaki belgelerin bu bakanların avukatlarına verildiği iddiasının sorulması üzerine de şunları söyledi:

"Bu komisyon Adalet ve Kalkınma Partisi'nde bakanlık yapıp, şaibeye karışmış olanları aklama komisyonu haline dönüşmüştür. Şimdi HSYK'yı da kendilerine göre organize ettiler. Milletin gözünün içine giren yolsuzluk emarelerine karşın, muhtemelen takipsizlik, beraat ve benzeri bir kararın ortaya çıkacağı anlaşılıyor. Anlaşılıyor ki bunlar takibatsız kalacak. Yakında bir yasa çıkarır da 'yolsuzluk toplumun gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlıyor, bunun için herkesin yolsuz olmasında fayda var, azıcık köşesinden kıyısında çekiştirseniz bir şey olmaz' derlerse, bu zihniyet yerleştirilirse hiç şaşmayın. Evrakların içine ajan gibi sızmak, evrakları çalmak, elde edebilmek için Mossad ve CIA ajanlarını adeta komisyonun dosyaları arasına sokmak, suç üstü yakalanmanın ve suçluluğun kızarmayan yüz olarak ortaya çıkmasıdır."

Yeniçeri, çözüm sürecindeki gelişmeler ve akil insanlar heyetinin yeniden gündeme geldiğine ilişkin haberlerle ilgili soruyu yanıtlarken de "Adalet ve Kalkınma Partisi, Öcalan, HDP, Akil İnsanların toplayıp hepsinin birden Kandil'e göç ettirilmesinde fayda var. Türkiye'de yeteri kadar Suriyeli mülteci var. Biraz da bu arkadaşlar gitsinler, orada bir otorite kursunlar, orada otoriteyi gerçekleştirsinler" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement