MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"Çözüm süreci, AKP'nin elma şekeridir.

27.10.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Çözüm Süreci, AKP'nin elma şekeridir. AKP; bu şekerin tatlı ve sevimli kısımlarını seçimlerde yiyip bitirmiştir, şimdi elinde kalan elma şekerinin sapıdır"

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, son günlerde gerçekleşen bazı terör eylemlerine işaret ederek, bir köy korucusunun elektrik direğine bağlanarak baş ve vücudunun değişik bölgelerine ateş edilerek şehit edildiğini söyledi. "IŞİD de böyle yapıyor" diyen Yeniçeri, Tunceli Pülümür Vadisi'nde  "PKK mezarlığı" yaptırılmasının başlı başına provokasyon olduğunu kaydetti.

HDP'nin, Hakkari Yüksekova'da üç Mehmetçike yönelik saldırının ardından "Üç PKK'lının öldürülmesinin ardından üç asker öldürüldüğü"  ifadesini kullandığını belirten Yeniçeri, şöyle konuştu:

"Üç alçak teröristin elinde silahlarla HES'i basarak araçları yakmak, insanları katletmek isterken öldüğünden söz etmiyor. Alçaklığın ve hainliğin böylesi görülmemiştir. HDP aslında meşruiyetini yitirmiştir. 6-7 Ekim olaylarıyla insanları sokağa çağıran,  kan dökülmesine neden olan HDP'nin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorgulanması  gerekir.   HDP'nin bu yaklaşımına Başbakan Davutoğlu kızıyor ve 'gerilla ile asker eşit mantığı, çözümü istememektir' diyor. Ne diyelim Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı alçak ve hain teröristlere bir yandan gerilla diyor, diğer yandan da HDP'yi çözüm istememekle suçluyor. Kafası karışık Başbakan'a günaydın demekten kendimizi alamıyoruz. Terör, Çözüm Süreci'nde dağlardan daha çok kentlerde kurumsallaşmış ve yaygınlaşmıştır. Türkiye; ülkede barışı ve sükuneti yasaların gücüyle değil, HDP ve İmralı'nın himmetiyle gerçekleştirmeye çalışan ilkel bir iktidarla karşı karşıyadır. AKP Hükümeti, kamu düzenini ihlal ederek yol kesen, vergi toplayan, yargı yapan terörist unsurlara şimdiye kadar 'aman Çözüm Süreci'ne halel gelmesin' diye ses çıkarmadıklarını itiraf ediyor. Türkiye'de bölücü hıyanet koruma altındadır ve bölücü hıyanete karşı Türk halkı korumasızdır. Bu hıyanet iktidarın ayağına da dolanmış durumdadır. "

Yeniçeri, "Öcalan ile Kandil arasında hiçbir görüş farkının olmadığını",  Öcalan'ın başından beri şiddeti elinde bir araç olarak tuttuğunu ifade ederek, "Öcalan ile PKK ve HDP arasında eylem konusunda ayrışma olduğunu söyleyenler olan bitenin reel politiğini kavramayanlardır. Erdoğan' ın 'Öcalan iyi, Kandil ve HDP kötü' retoriği, kötü ve yanıltıcı bir AKP senaryosudur. HDP, Öcalan, KCK, DTK, PKK aynı yoldadır, terör bir millettir" dedi.

Çözüm Süreci'nin iktidarın  "elma şekeri" olduğunu belirten Yeniçeri, "AKP, bu şekerin tatlı ve sevimli kısımlarını seçimlerde yiyip bitirmiştir. Şimdi AKP'nin elinde kalan elma şekerinin sapıdır. AKP, kaderini süreçle ilişkilendirdiği için tükürdüğünü yalayamıyor, boşuna olan bitene makul ve akla akın gerekçeler uyduruyor" görüşünü savundu.

Başbakan ahmet Davutoğlu'na seslenen  Yeniçeri, Çözüm Süreci'nin yıkıcı bir anafora dönüştüğünü, bölgeyle beraber kendisini de meçhul bir akıbete doğru sürüklediğini söyledi. Yeniçeri, "Sayın Davutoğlu, siz tereddüt iktidarısınız. Bırakın hamasi söylemleri de bulunduğunuz makamın gereğinin ne olduğunu düşünün. Üzerinize aldığınız devlet yetkisinin gereğini yapmadığınız, halkı ve devleti yanılttığınız, vatanın bütünlüğünü sarstığınız ve terör örgütü karşısında çaresiz bıraktığınız için hesap vereceksiniz" ifadelerini kullandı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement