MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, Anayasa Mahkemsi'nin HSYK Kanunu ile İlgili Kararını Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, Anayasa Mahkemsi'nin HSYK Kanunu ile İlgili Kararını Değerlendirdi

MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi’nin HSYK Kanunu ile ilgili kararı ile ilgili olarak, “Anayasa Mahkemesi, vermesi gereken kararı vermiştir.

11.04.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK Kanunu ile ilgili kararı ile ilgili olarak, "Anayasa Mahkemesi, vermesi gereken kararı vermiştir. Aksi karar vermesi durumunda kendi amacını ve kuruluş felsefesine aykırı hare etmiş olacaktı" dedi.

Yeniçeri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Yeniçeri, Suriye'de kullanılan sarin gazı ile ilgili olarak Türkiye'nin rolü ile ilgili olarak, "Bütün iddiaları yalanlayarak geçiştirmek mümkün değildir,. Bu iddia sahipleriyle gerçek kanıt ve veriler kullanarak mücadele etmek gerekir. Onların iddialarını anlamsız kılacak çalışmaların derhal devreye sokulması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

ABD Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen Ermeni soykırımı ile ilgili tasarı ile ilgili olarak yeniçeri, AKP hükümeti ABD senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nin Türk Milleti'ni 'soykırımcı' ilan etmeye yönelik girişiminin etkisizleştirmek için gelinden geleni yapmalıdır. ABD'deki Türkiye karşıtı saldırı, Türkiye'nin güncel tartışmalarının gölgesi altında kalmamalıdır. Davutoğlu, konuyu telefon diplomasisinin ötesinde ele almalı ve bu yeni girişim püskürtülmelidir" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin HSYK Kanunu'nun kısmi iptal kararı ile ilgili olarak Yeniçeri, "Anayasa Mahkemesi, vermesi gereken kararı vermiştir. Aksi karar vermesi durumunda kendi amacını ve kuruluş felsefesine aykırı hare etmiş olacaktı. Biz hukukçu değiliz ama getirilen düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu açık, net, alenen ortadaydı. Bunu ifade ettik, üzerine gittik. Ancak Bir AKPli çıktı 'bu Meclis'in Anayasa aykırı yasa yapma hakkı da vardır' dedi. Bugün getirilen MİT yasası da anayasaya, temel hak ve özgürlüklere aykırıdır. Bu da gidecek mahkemeden dönecek. Cumhurbaşkanı'nın bu yasayı onaylaması da ibret vericidir. Ankara'dan bir noteri alıp Çankaya'ya çıkaralım, nasıl olsa her geleni imzalıyor Cumhurbaşkanı. Aranızdaki ikili ilişkileri bozmamak için ülkenin hukuk düzenini bozuyorsunuz. Siz orada niye varsınız Sayın Cumhurbaşkanı?" dedi.

Yeniçeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin, kamera görüntülerinde el sıkıştığı kişinin MHP Elmadağ adayı olduğuna ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Herhangi bir MHP'linin böyle şizofren yapıyla ilişki kurması kabul edilemez. Tanıdık olması anlamında el sıkışma olmuş olabilir. Belki önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla oluşacak bir ortak iradeyi sabote etmeyi yönelik de ifade edilmiş olabilir" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, Anayasa Mahkemsi'nin HSYK Kanunu ile İlgili Kararını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement