MHP Başkanı Kara: "Osmancık'ta Din İstismarcıları Yine İş Başında" - Son Dakika
Politika

MHP Başkanı Kara: "Osmancık'ta Din İstismarcıları Yine İş Başında"

MHP Başkanı Kara: "Osmancık\'ta Din İstismarcıları Yine İş Başında"

Çorum Osmancık'ta MHP Osmancık İlçe Başkanı Musa Kara, AKP İlçe Teşkilatının Kadir Gecesinde 5 bin kandil simidi dağıtmasını eleştirdi.

25.07.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Osmancık'ta MHP Osmancık İlçe Başkanı Musa Kara yaptığı yazılı basın açıklamasında, AKP İlçe Teşkilatının Kadir Gecesinde 5 bin kandil simidi dağıtmasını eleştirdi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OSMANCIK İLÇE TEŞKİLATI BASIN AÇIKLAMASI:

"OSMANCIK’TA DİN İSTİSMARCILARI YİNE İŞ BAŞINDA"

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in en mübarek gecesi olan,heyecanla beklediğimiz Kadir Gecesi’ne,

Rabbimize binlerce kere şükürler olsun ki geçtiğimiz Çarşamba gecesi eriştik.

Cenab-ı Hakk’ın "Şüphesiz ki Biz Kuran'ı Kadir gecesinde indirdik. (Ey Resulüm!)Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler de inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." emriyle bu kutlu gecenin feyzine erişmek için ellerimize semaya açtık, dualarımızı ettik, af u mağfiret dileyip ibadetlerimizi yaptık. Yüce Mevlamız yaptığımız bütün ibadetleri kabul eylesin. Bizleri nice Kadir Gecelerine kavuşturmayı nasip eylesin.

Bu mübarek gecede camiilerimiz özlediğimiz, hep görmek istediğimiz tabloya kavuştu.

İlçemizdeki bütün camiiler, ne mutlu bize ki, bu mübarek gecenin feyziyle bereketlenmek isteyenlerle dolup taştı.

Tabii bu gecede camiilere ibadetlerini yerine getirmenin dışında farklı bir beklenti ve arayış içinde olan insanlar da koştu. Tek amacı bu mübarek gecede ibadet etmek olan ve bu doğrultuda camiilere koşan insanları fırsat bilen AKP ilçe yönetimi, yanlarına Ankara’dan getirdikleri belediye başkanını da alarak üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu 5 bin adet kandil simidini ilçemizdeki 18 camiide dağıttı.

Hadis-i Şerif’te Peygamber Efendimiz (sav), “Sağ elin verdiğini sol el bilmemeli.” diye buyurmuştur. Yardım ve iyiliğin şov amaçlı değil de hakikaten Allah rızası için yapılmasının gerekliliğine işaret buyurmuştur. İnananların da bunu bir düstur belleyip, yapıp ettikleri hayırları kendilerine saklamalarını, bunları ancak Allah'la paylaşmalarını istemiştir. İslam’ın en temel ilkelerinden olan yardımlaşmanın nasıl yapılacağından ve Peygamber efendimizin bu buyruğundan habersiz olduğunu düşündüğümüz AKP İlçe Başkanı, ilçe yöneticileri, Belediye Başkanı camii bahçelerinde toplanan kalabalığa ikramda bulunurken siyasi propagandalarını yapmaktan çekinmemiş, bunu yaparken de beklediğimiz gibi yüzleri kızarmamıştır.

Camiilerde kutuplaşmaya yol açacak bu uygulama neticesinde ikramları alan cemaatten bazı kişiler, kutuların üzerinde Başbakan’ın fotoğrafını görünce kutuları geri atmışlar ve camiilerde hiç istemediğimiz ufak çaplı tartışmalar yaşamışlardır.

12 yıldır dini teamülleri çiğnemekten ve mâbedleri çıkar amaçlı kullanmaktan çekinmeyen bu zihniyet, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimini fırsat bilip Kadir Gecesi’nde bir kere daha hortlamıştır. Siyaset üstü kalması gereken kurumlardan olan camilerimiz adeta siyasi arenaya çevrilerek milli ve dini bütünlüğümüz zedelenmektedir.

Allah’a ait olan “ilelebet”, “ezeli” ve “ebedi” gibi sıfatlar Başbakan için kullanılırken, yine Başbakan’ın doğduğu, belediye başkanı olduğu ve ilk milletvekili seçildiği şehirler “mübarek” olarak görülürken, Mübarek Kabe-i Muazzama’daki ecdad yadigarı revakların yıkılışına seyirci kalındığı bir süreçten geçiyoruz.

Osmancık’ta alenen din istismarı kokan bu uygulama, iktidarın kural tanımaz tavrıyla dini değerlerimizi siyasi malzeme haline getirmesinin bir tezahürüdür.

Gerçi bizler arkasında 500 kameramanla Cuma namazına giden bir zihniyetin yereldeki temsilcilerinin böylesi bir ucuz propaganda yolunu seçmelerini çok görmüyoruz. Bu insanlar gün gelecek yolsuzluklarını nasıl gizli yapıyorlarsa ibadetlerini de öyle yapmayı mutlaka öğreneceklerdir.

AKP’nin kutsal dini değerleri ve geceleri bir an olsun boş bırakmayıp buradan siyasi rant devşiren, amacı ibadet etmek değil örtülü siyasi propaganda yapmak olan bu zihniyeti kınıyoruz.

Musa KARA

Milliyetçi Hareket Partisi

Osmancık İlçe Başkanı

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika MHP Başkanı Kara: 'Osmancık'ta Din İstismarcıları Yine İş Başında' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement