MHP, Büyükşehir Sayısını 3'e Çıkardı - Son Dakika
Güncel

MHP, Büyükşehir Sayısını 3'e Çıkardı

Balıkesir, Gümüşhane ve Kastamonu'yu kaybeden MHP, Adana, Mersin ve Kars belediyelerini kazanarak 8 ilde belediye başkanlığını korudu.

31.03.2014 14:17  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimlerde Balıkesir, Gümüşhane ve Kastamonu'yu kaybeden MHP, Adana, Mersin ve Kars belediyelerini kazanarak 8 ilde belediye başkanlığını korudu.

Balıkesir, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu, Manisa, Bartın, Karabük ve Osmaniye'de mevcut belediye başkanları ile seçime giden MHP, yerel seçim sonuçlarına göre Balıkesir, Gümüşhane ve Kastamonu'da seçimi kaybetti.

Kars belediyesini Murtaza Karaçanta ile alan MHP, Adana Büyükşehir Belediyesini Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediyesini de Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile kazandı. Böylece Manisa'nın ardından Adana ve Mersin'de de yarışın önde bitirilmesiyle MHP'nin büyükşehir belediyesi sayısı 3'e çıktı.

-Ankara'da ilçe sayısı 5'ten 3'e düştü

MHP'nin ilçe belediye sayısı Ankara'da 5'ten 3'e düştü. Mevcut belediye başkanı Enver Demirel ile Etimesgut'ta yeniden seçim kazanan MHP, Evren, Gölbaşı, Kızılcahamam ve Nallıhan belediyelerini kaybetti, Polatlı'da da seçimi kazandı.

İzmir'de Bergama ve Kınık belediyelerini kaybeden MHP, Aliağa ve Kiraz belediyelerini kazanarak iki belediye sayısını korudu. Kiraz'da, MHP'nin kadın adayı Saliha Şengül ipi göğüsledi.

MHP'nin İstanbul'da ise kazandığı ilçe belediyesi bulunmuyor.

Öte yandan MHP'nin belediye başkanlığına aday gösterdiği milletvekilleri Ali Uzunırmak (Aydın), Mehmet Erdoğan (Muğla), Alim Işık (Kütahya) ve Necati Özensoy (Bursa Osmangazi) seçimleri kaybetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP, Büyükşehir Sayısını 3'e Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement