MHP'de Olağanüstü Kurultay Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

MHP'de Olağanüstü Kurultay Tartışmaları

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini, olağanüstü kurultayı toplamaya ve MHP ve ülkücü hareketin önünü açmaya davet ediyorum" dedi.

28.11.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini, olağanüstü kurultayı toplamaya ve MHP ve ülkücü hareketin önünü açmaya davet ediyorum" dedi.

Aydın, düzenlediği basın toplantısında, MHP ve ülkücü hareketin, seçim akşamları, başkalarının balkon konuşmalarını dinlemeye artık daha fazla tahammülünün kalmadığını ifade etti.

Seçim sonrasında ortaya çıkan sonuç karşısında, MHP ve ülkücü harekette büyük bir hayal kırıklığı oluştuğunun aşikar olduğunu dile getiren Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 Kasım akşamı itibarıyla ülkücü hareket için zaman akmaz olmuş, adeta durmuştur. Bu yılgınlığın, bitkinliğin ve hayal kırıklığının aşılması ancak yenilenmeyle mümkündür. Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere mevcut MHP yönetimini, olağanüstü kurultayı toplamaya ve MHP ve ülkücü hareketin önünü açmaya davet ediyorum. Olağanüstü kurultayı toplama hamlesi, MHP Genel Merkezi'nden gelmelidir. Genel Başkan'ımız partimizin önünü açarak bu tarihi çağrıyı yapmalıdır. Sayın Genel Başkan'ımız, MHP ve ülkücü harekete gönül verenler milyonların isteğine kayıtsız kalmamalı."

Aydın, parti tüzüğüne göre kayıtlı üst kurul delegelerinin beşte birinin noter tasdikli imzalarıyla olağanüstü kurultayın toplanmasının mümkün olduğuna işaret ederek, ancak tercihlerinin, imza toplamaya gerek kalmadan kurultayın Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından toplanması olduğunu söyledi.

"Tavsiyem bu selin önünde hiç kimsenin durmamasıdır"

"Yeterli imza toplansa bile partinin kurultaya götürülmeyeceği ve Ülkücü Ocakları'nın 'Genel Başkanımız Devlet Bey'in yanındayız. Aksi halde tavrımız sert ve net olacaktır' ifadeleri hakkında yorumunuz ne olacak" sorusuna Aydın, 1 Kasım seçimi sonucundan "Üzülmedim" diyecek bir ülkücünün olmadığını kaydetti.

"Hepimizin içi kan ağladı, çoğumuz da gizli gizli ağladık. Acılarımızı içimize gömerek ağladık. Telefonun ahizesinde hüngür hüngür ağlayan büyüklerimiz ve kardeşlerimizin feryadını bizim gibi bu hareketin özünden gelen insanların duymamasını istemek hiç kimse için doğru bir hareket değildir" diyen Aydın, bu hareket içerisinde hiç kimsenin diğerini tehdit etme hakkının olmadığını vurguladı.

Hareketin bin 232 delegesinin bu işin sahibi olduğunu dile getiren Aydın, "Bu hareketin şimdilik tapusu bu bin 232 kişinin üzerinedir. MHP kimsenin tapulu malı değildir. Bu açılan yolda, MHP'nin tabanından gelen irade bir seldir. Tavsiyem bu selin önünde hiç kimsenin durmamasıdır" dedi.

MHP Genel Merkezince olağanüstü kurultayın toplanmasını arzuladıklarını belirten Aydın,  şunları kaydetti:

"Bu şartlarda, bu olağanüstü kurultay, genel merkezimiz tarafından toplanmadığı takdirde bahsi geçen tüm arkadaşlarımızla birlikte hareket ederek, Türkiye genelinde imza kampanyası yaparak, bu hareketin asli sahibi olan bin 232 delegeye sorumluluklarını hatırlatarak kendilerine oy veren milyonlarca ülkücünün hakkını ve hukukunun düşüncesini de dikkate alarak bir adım atacaklarına yürekten inanıyorum. Eğer Genel Merkezimiz bu çağrılara kulak vermez, gereğini yapmazsa biz o zaman gereğini yapacağız."

-"Biz Trabzonlular horonu dik oynarız"

"Kurultay için yeterli delege sayısına ulaşabildiniz mi" sorusuna ise Aydın, henüz imza toplamaya başlamadıklarını belirterek, "Ama bu delegeleri il il, isim isim biliyorum. Başladığımız gün hemen toplarız" dedi.

Koray Aydın, "Kurultay salonuna girememe konusunda bir kaygınız var mı" sorusunu da "Herhalde o beni kapsamıyor. Ben 2012'de oraya dimdik girdim. Trabzonluyum. Biz Trabzonlular horonu dik oynarız" şeklinde yanıtladı.

"Kaybedilen her cana üzülürüz"

Bir gazetecinin, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yaşamını yitirdiğini hatırlatması üzerine Aydın, Türkiye'nin bir kan gölüne döndüğünü, kaybedilen her cana üzüldüklerini belirtti.

Aydın, "Ülkemizde bugün can siperhane bir şekilde, bu vatanın bölünmez bütünlüğünü kurtarmak ve yaşatmak için şereflice mücadele eden askerlerimiz ve polislerimiz var. Onlara da hürmet ve saygılarımı gönderiyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Salonda bulunan bir kişi, gazetecinin sorusunda sadece Elçi'nin ismine yer verdiğini belirterek,  "Bir polis de şehit oldu. Neden onu söylemiyorsunuz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP'de Olağanüstü Kurultay Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement