MHP'de Yeni Olağanüstü Kurultay Süreci - Müsavat Dervişoğlu - Son Dakika
Güncel

MHP'de Yeni Olağanüstü Kurultay Süreci - Müsavat Dervişoğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : MHP'de yeni olağanüstü kurultay süreci Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamaları MHP'de yeni olağanüstü kurultay süreci Çağrı Heyeti'nin pazar günü topladığı olağanüstü kurultayda görevlendirilen heyetin başkanı Dervişoğlu: "(Çankaya İlçe) Seçim Hakimi, Seçim Kurulu Başkanı, bu kongreyi kimin gerçekleştireceğine hukukun içinde kalarak ve tüzük hükümlerine bakarak karar verecek, sonucunu bekliyoruz" "Genel Başkanımızın, Genel Kurul kararlarını tanımamak gibi bir alışkanlığı artık terk etmesi gerektiği kanaati taşıyorum.

22.06.2016 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

MHP'de yeni olağanüstü kurultay süreci

Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamaları MHP'de yeni olağanüstü kurultay süreci

Çağrı Heyeti'nin pazar günü topladığı olağanüstü kurultayda görevlendirilen heyetin başkanı Dervişoğlu:

" (Çankaya İlçe) Seçim Hakimi, Seçim Kurulu Başkanı, bu kongreyi kimin gerçekleştireceğine hukukun içinde kalarak ve tüzük hükümlerine bakarak karar verecek, sonucunu bekliyoruz"

"Genel Başkanımızın, Genel Kurul kararlarını tanımamak gibi bir alışkanlığı artık terk etmesi gerektiği kanaati taşıyorum. Bir yanlışlık da olabilir, meseleye farklı bakabilir, hukuki bulmayabilir ama ifadelerinin böyle hakaretamiz anlamlar içermesi hakikaten sadece beni değil, camiamızı da yaralıyor"

MHP'de Çağrı Heyeti'nin pazar günü topladığı olağanüstü kurultayda, yeni olağanüstü kurultayı 10 Temmuz'da toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na başvurduklarını belirterek "Seçim hakimi, seçim kurulu başkanı, bu kongreyi kimin gerçekleştireceğine hukukun içinde kalarak ve tüzük hükümlerine bakarak karar verecek, sonucunu bekliyoruz" dedi.

Dervişoğlu, heyette yer alan Şefik Çirkin ve Enez Kaplan ile beraber bir otelde düzenlediği basın toplantısında olağanüstü kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pazar günü Çağrı Heyeti tarafından toplanan kurultayın Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazıldığını belirten Dervişoğlu, parti tüzüğündeki antidemokratik maddelerin 656 delegenin oyu ile değiştirildiğini söyledi.

Tüzük değişikliklerine yönelik eleştiriler yapıldığını gördüğünü belirten Dervişoğlu, itiraz sahiplerinden hangi maddelerden rahatsız olduklarını açıklamalarını istedi.

Dervişoğlu, "Görüyoruz ki ülkücüler, keyfi ihraçları ve teşkilat kapatmaları ortadan kaldıran, hukuksuz tedbirli sevk kararlarını kabullenmeyen, parti içi ilişki ve yönetim biçimine demokratik standart getirmeye çalışan değişikliklerden fazlasıyla memnun olmuştur" dedi.

"Bu üslubu mütenasip bulmuyoruz"

1 Kasım seçimleri sonrası MHP'de başlayan süreçte sona yaklaşıldığını savunan Dervişoğlu; "Genel merkezden tek talebimiz; hiç olmazsa bu saatten sonra ülkücü iradeye saygı duymasıdır" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"Kurultayımızın üzerimize yüklediği sorumluluk gereği ifade etmeliyiz ki dün gerçekleştirilen grup toplantısında Sayın Genel Başkanımızın kullandığı dil, halen delegenin ve ülkücülerin talebinin, iyi niyetinin, beklentilerinin, anlaşılamadığını göstermektedir.

'Madrabaz, zavallı, müptezel, paralel kuluçkası, densiz, şuursuz, kahpe' gibi hoş olmayan ifadelerle ülkücü iradeyi yaftalamak, beyefendiliği ile övündüğümüz genel başkanımıza yakışmamıştır. Tıpkı demokratik haklar konusunda, cumhurbaşkanlığı seçiminde, 367 krizinde koyduğu tavır gibi milli iradeden yana bir duruş beklerken bu kırıcı, ayrıştırıcı, bölücü, ülküdaşlık hukukunu zedeleyici yaklaşımın kendisine yakışmadığı gibi. Bu üslubu sadece eleştirmekle kalmıyor aynı zamanda da yüksek karakteri ile mütenasip bulmuyoruz.

Hakaretlerle, iftiralarla, tehditlerle, zor kullanarak, hukuksuzlukla ülkücü iradenin geri adım atmayacağı, tam tersine her geçen gün büyüdüğü görülmüştür. Aslında bunu en iyi kendisi bilmelidir. Çünkü 1997 yılında benzerlerini birlikte yaşamış, ülkücü iradenin direnciyle kendisini genel başkanlığa taşımıştık."

Dervişoğlu, ülkücü iradeye saygı duyulmasını istediklerini yineledi.

"İfadeler tüm camiamızı yaralıyor"

Müsavat Dervişoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, pazar günü yapılan olağanüstü kurultayda delegeler tarafından yetkilendirildiklerini vurguladı ve "Genel başkanımızın, genel kurul kararlarını tanımamak gibi bir alışkanlığı artık terk etmesi gerektiği kanaati taşıyorum. Bir yanlışlık da olabilir, meseleye farklı bakabilir, hukuki bulmayabilir ama ifadelerinin böyle hakaretamiz anlamlar içermesi hakikaten sadece beni değil camiamızı da yaralıyor" dedi.

Kurultayda yapılan tüzük değişikliklerini önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettiklerini, dün akşamüstü de Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na müracaatta bulunduklarını bildiren Dervişoğlu, "Benzer bir müracaat, genel merkezimiz tarafından da yapılmış. Seçim hakimi, seçim kurulu başkanı, bu kongreyi kimin gerçekleştireceğine hukukun içinde kalarak ve tüzük hükümlerine bakarak karar verecek, sonucunu bekliyoruz" diye konuştu.

Dervişoğlu, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun, 10 Temmuz takvimine zarar vermeyecek bir karar tarihi belirlemesini dilediğini söyledi.

Bir soru üzerine tüzük değişikliklerinin, tüzüğe işlenmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildiğini anlatan Dervişoğlu, başsavcılığın söz konusu tadilat içerisinde anayasa ya da yasaya bir uygunsuzluk tespit ederse bunun ancak Anayasa Mahkemesi'nde değerlendirilebileceğini vurguladı.

Dervişoğlu, genel merkezden gelen çok sayıda tüzük maddesinin değiştirildiğine ilişkin eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine, genel kurulların tüzüğe madde ekleme hakkı bulunduğunu ve bunun da delegelerin oyları ile yapıldığını vurguladı.

Dervişoğlu, tüzük değişikliklerinden bir tanesi hariç tamamının oy birliği ile yapıldığını belirterek "Bahse konu davaya hukuki zemin ayarlayabilmek için, bir tek delege arkadaşımız kararın oy birliği alınmasını engellemek yolunda görüş beyan etmiştir, bu görüşe de saygıyla yaklaşıyoruz" dedi.

Müsavat Dervişoğlu, diğer genel başkan adaylarından gelen "tüzük değişiklikleri önerilerini salonda öğrendik" yönündeki eleştirileri ise "Bu değişikliklerin hangisinden muzdariplerse onu söylesinler" dedi.

Genel merkezden gelen tüzük değişikliği kabul oranının üçte iki olduğu yönündeki iddialara ilişkin bir soruyu yanıtlarken de Dervişoğlu, Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğünde karar yeter sayısının belirlendiğine işaret ederek Medeni Kanun ve Dernekler Yönetmeliği'nin bazı ifadelerinin arkasına sığınılmaya çalışıldığını savundu.

Dervişoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın görevinden istifa etmesi ile ilgili bir soruyu yanıtlarken karara saygı duyduğunu belirtti ve kendisini kutladığını söyledi.

"Ülkücüler sahtekar ordusu mudur?"

Müsavat Dervişoğlu, bir soru üzerine "Genel merkezin delege listesindeki sayıya bir itirazları var idiyse o zaman yapmalıydılar ama tanımadıkları bir kongrenin sonuçları üzerinde 'geçerli mi geçerli değil mi?' tartışması yapıyorlar bu da bir tenakuzdur" dedi.

Dervişoğlu, noter ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Ülkücü harekete inanmıyor MHP yöneticileri. Ülkücü, imza atıyor, 'doğru mu değil mi?' diye tartışıyor. Ülkücü, ismini veriyor 'doğru mudur değil midir?' diye tartışıyor. Biz bunu noter kanalı ile tescil edelim istedik. Orada fiziki şartlardan kaynaklı olarak bu nasıl tespit edilir; gelen kişi kimliğinin fotokopisini verecek. Efendim 'burada sahtekarlık var mı, üçkağıtçılık var mı?' diye ülküdaşlarını itham edecekleri yerde güvenseler ya. Bunların gözünde MHP'liler, delegeler, ülkücü Türk milliyetçileri potansiyel sahtekarlar ordusu mudur?" görüşünü dile getirdi.

"Arena'yı genel merkez kiraladı"

Müsavat Dervişoğlu, bir soru üzerine kurultayın yapılacağı Ankara Arena'nın genel merkez tarafından kiralandığını belirtti.

Dervişoğlu, "Genel merkez, 'salonu biz kiraladık, kurultayı biz toplayacağız' derse ne yapacaksınız" sorusunu yanıtlarken, "Milliyetçi ülkücü hareketi kendi evlerinde kiracı durumuna düşürmek isteyenler var. Ülkücü irade buna izin vermez. Kendi konağımız dururken onun bunun iki göz evinde kiracı durumuna düşürüldük. Milliyetçi ülkücü hareket artık kendi hanesinde, kendi iradesiyle ülkeyi yönetmeye talip olduğunu ortaya koyuyor. Buna da dilerim ki saygı gösterirler" ifadelerini kullandı

Dervişoğlu, kurultaya katılmayan 29 delege hakkında suç duyurusunda bulunulabileceğini belirtti ve MHP'nin siyasi sözcüleri varken vekaletle görevlendirilmiş avukatların açıklama yapmasını yadırgadığını söyledi.

Müsavat Dervişoğlu, "Tosya ve Gemerek'ten karar çıkartarak MHP'nin kongresini bloke edenlerin, 32 km ötede Akyurt'ta kongre yapmamızı ve yer seçimi yüzünden kongrenin iptalinin icap ettiğini ifade etmesi hazin bir durumdur" değerlendirmesini de yaptı.

MHP\'de Yeni Olağanüstü Kurultay Süreci - Müsavat Dervişoğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP'de Yeni Olağanüstü Kurultay Süreci - Müsavat Dervişoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement