MHP'den İhraç Edilen Eski Vekile TBMM'de Tören - Son Dakika
Güncel

MHP'den İhraç Edilen Eski Vekile TBMM'de Tören

MHP\'den İhraç Edilen Eski Vekile TBMM\'de Tören

MÇP ve MHP Genel Başkan Yardımcılıkları görevlerinde bulunan Mersin eski Milletvekili Ali Güngör için TBMM’de resmi tören düzenlendi.

17.10.2014 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÇP ve MHP Genel Başkan Yardımcılıkları görevlerinde bulunan Mersin eski Milletvekili Ali Güngör için TBMM'de resmi tören düzenlendi.

Uzun süredir akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görürken hayatını kaybeden 21. Dönem Mersin Milletvekili Ali Güngör için TBMM'de resmi tören düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekilleri ve Güngör'in ailesi ve yakınları katıldı. Törenin ardından Güngör'in cenazesi, cenaze namazı kılınmak üzere Kocatepe Camii'ne götürüldü.

ALİ GÜNGÖR KİMDİR?

1950 de Tarsus-Meşelik köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra orta ve lise öğrenimini Tarsus Lisesi'nde tamamladı. AÜ Ziraat Fakültesi'nden Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu ve uzun yıllar Tarım Bakanlığı'nda değişik görevlerde bulundu. Güngör, geçmişi ile ilgili bilgileri kendisine ait internet sitesinde şu sözlerle ifade etmişti:

"Siyasi geçmişim bakımından AÜ Ziraat Fakültesi'ne kaydımı yaptırdığım 1967 yılını başlangıç olarak söylemek mümkün. Zira üniversiteye adım attığımız ilk günde kendimizi yoğun bir komünist ideoloji kampanyasının içerisinde bulduk. Türk milletinin ve insanlığın hayrına olmadığına inandığımız bu ortam içerisinde Türkiye'nin geri kalmışlıktan kurtarılması, bağımsız, hür ve aynı zamanda çağdaş medeniyetlerin en ilerisinde yer alabilmesinin çarelerinin arayışı bizi Ülkü Ocakları'nı kurmaya yöneltti. Ne komünist ne de kapitalist-liberalist sistem Türk milletinin yapısına uygun değildi. Türk'e has bir sistemi, üçüncü yolu bulmak gerekiyordu. Bu yol Ziya Gökalp, Atatürk, H. Nihal Atsız, Necip Fazıl Kısakürek, Peyami Safa, Serdengeçti, Osman Turan Arvasi, Erol Güngör çizgisinde rahmetli Dündar Taşer ve Alparslan Türkeş'in geliştirdiği milliyetçi Türkiye yolu idi ve bunun için vatansever gençlerin Türkiye'nin meselelerine sahip çıkması gerekiyordu. İşte Ülkü Ocakları bu sahip çıkışın adı oldu. Daha sonraki yıllarda 1974 de MHP Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak görev yaptım. Ülkücü Teknik Elemanlar Derneği'nin Genel Sekreterliği, Genel Başkan Yardımcılığı, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanlığı görevlerinde bulundum. 1980 İhtilali ile birlikte rahmetli Türkeş'e ve MHP yöneticilerinin tutuklanmaları üzerine devlet memurluğu görevinden istifa ederek Milliyetçi Ülkücü Hareketin dayanışmasını ve direnişini organize etmek çalışmalarının yürütücüsü oldum. Bu arada Sözcü, Bakış ve Hamle gibi haftalık dergilerin çıkarılmasını organize ettim. Siyasi parti çalışmalarına izin verilmesi üzerinize MÇP'nin Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak partiyi 1987 seçimlerine hazırladık. Rahmetli Türkeş'in siyasi yasaklarının kalkması üzerine partiyi Genel Başkanvekili sıfatıyla kongreye götürerek Genel Başkanlığı rahmetli Başbuğ Türkeş'e devretmenin mutluluğunu yaşadım. 1969, 1973, 1977 seçimlerinde partinin güney illerinde seçim koordinatörü olarak görev yaptım. 1987, 1995 ve 1999 seçimlerinde İçel'den milletvekili adayı oldum. 18 Nisan 1999 genel seçimlerinde Mersin ilinden MHP Milletvekili seçildim. Meclis kürsüsünde adı 'şartla salıverilme' olan, esasında genel af kanunuyla ilgili şahsi düşüncelerimi ifade etmek üzere yaptığım bir konuşma sebebiyle partiden ihraç edildim. İhraçtan sonra iki yıla yakın bir süre bağımsız olarak milletvekilliği görevimi sürdürdüm. Kasım 2002 milletvekilliği seçimlerine de bağımsız aday olarak katıldım. Halen inançlarım doğrultusunda yapılmasının gerekli olduğunu düşündüğüm çalışmaları Ankara'da arkadaşlarımızla birlikte oluşturduğumuz Türk Kardeşlik Merkezi isimli dernek çatısı altında sürdürme gayreti içindeyim." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MHP'den İhraç Edilen Eski Vekile TBMM'de Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocasinan Belediyesi Öğrencilere Geri Dönüşüm Seminerleri Düzenliyor
    12:59 Kocasinan Belediyesi Öğrencilere Geri Dönüşüm Seminerleri Düzenliyor

    Kocasinan Belediyesi, geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla öğrencilere yönelik eğitim seminerleri düzenliyor. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çocuklara çevre bilincini aşılamak için geri dönüşüm semineri verdiklerini belirterek, doğal kaynakların sınırsız olmadığı ve israf edildiği takdirde bir gün tükeneceği gerçeğini vurguladı.

  • Gazeteci Can Ataklı, şehit babasıyla ilgili sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı
    12:59 Gazeteci Can Ataklı, şehit babasıyla ilgili sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı

    Can Ataklı, sosyal medya üzerinden yaptığı yayında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçlamasıyla yargılandı. Savunmasında suçlamadan üzüntü duyduğunu belirten Ataklı, davanın bir linç kampanyasına dönüştürüldüğünü ifade etti.

  • Şırnak Beytüşşebap'ta Kar Nedeniyle Eğitime Ara Verildi
    12:59 Şırnak Beytüşşebap'ta Kar Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

    Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaşırken, trafikte aksamalar yaşandı. Engelli ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılacak.

  • Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az
    12:57 Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az

    Karadeniz'de sezonun en bereketli dönemi yaşanırken, balık fiyatlarının Ramazan öncesine göre daha ucuz olmasına rağmen vatandaşların balığa ilgisi azaldı. Balıkçılar, istavritin kilosunun 40-50 TL olduğunu belirtirken, satışların durgun olduğunu ve balığın tercih edilmediğini ifade etti.

  • Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kedi ve Köpekler Öğrencilere Neşe Saçıyor
    12:56 Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kedi ve Köpekler Öğrencilere Neşe Saçıyor

    Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Karaağaç Yerleşkesi'nde bulunan resim bölümü atölyesinde ders gören öğrenciler, kedi ve köpeklerle birlikte resim yapıyor. Kedi ve köpekler, öğrencilerin projelerinde yer alırken, aşıları ve bakımları da akademisyenler ve öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Öğrenciler, kedi ve köpeklerle birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşamaktadır.

  • Kargoya verilen çek ve evrakların çalınmasıyla ilgili operasyonda 48 şüpheli gözaltına alındı
    12:55 Kargoya verilen çek ve evrakların çalınmasıyla ilgili operasyonda 48 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonda, kargoya verilen çek ve önemli evrakların çalınarak dolandırıcılık yapılmasına ilişkin 48 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin kurdukları paravan şirketler aracılığıyla çeklerin arka kısımlarını ciranta ederek mağdur şirketlere icra takibi başlattığı ve elde edilen geliri üçüncü kişiler üzerinden akladığı tespit edildi. Emniyet güçlerinin diğer şüphelilere yönelik çalışmaları ise devam ediyor.

  • Karabük'te otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı
    12:55 Karabük'te otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı

    Karabük'te minibüsten indikten sonra yolun karşısına geçmeye çalışan M.K'ye (22), otomobil çarptı. Genç çarpmanın etkisiyle metrelerce yükseğe savrulduktan sonra yola düştü ve ağır yaralandı. Kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Yangın İddiaları Yalanlandı
    12:55 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Yangın İddiaları Yalanlandı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Yalçın Demirkol, yangın çıktığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Demirkol, belediyenin sistem odasında bulunduklarını ve herhangi bir yangın olmadığını söyledi.

  • Seyhan Belediyesi Ramazan Ayı İftar Programlarına Devam Ediyor
    12:55 Seyhan Belediyesi Ramazan Ayı İftar Programlarına Devam Ediyor

    Seyhan Belediyesi, ilçe sakinlerine yönelik düzenlediği geleneksel iftar programlarını sürdürüyor. Bugüne kadar 6 ayrı mahallede gerçekleştirilen programlar, ilahiler, sema gösterileri ve çocuk etkinlikleriyle renklendiriliyor. Ramazan sonuna kadar 10 ayrı mahallede daha iftar programları düzenlenecek.

  • Kararsız Seçmenler ve Depremzedeler Yerel Seçimlerde Önemli Rol Oynayacak
    12:55 Kararsız Seçmenler ve Depremzedeler Yerel Seçimlerde Önemli Rol Oynayacak

    Dr. Öğretim Üyesi Sibel Çalışkan Ercan, belediye başkan adaylarının kentin sorunlarına odaklanması gerektiğini vurgulayarak, kararsız seçmenlerin ve depremzedelerin yerel seçimlerde önemli rol oynayacağını ifade etti.

  • CHP lideri Özel'in
    12:52 CHP lideri Özel'in "Gençler darbe yapsın teslim olurum" çıkışına AK Parti'den sert tepki

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katıldığı bir canlı yayında "Gece telefon çalsın, 'darbe oluyor' desinler ama 'gençler yapıyor' dersinler; ben o darbeye teslim olurum" şeklindeki sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi. Çelik, "Özel'in gençlerimizi 'darbe' gibi uğursuz ve lanetli bir eylemle ile yan yana zikretmesi, aynı cümlede anması ve gençleri desteklemeyi, darbe ile özdeşleştirmesi tam bir akıl tutulmasıdır" dedi.


Advertisement