MHP'den İlginç İddia: Abdullah Gül "Paralel" Suçlamasına Maruz Kalabilir - Son Dakika
Güncel

MHP'den İlginç İddia: Abdullah Gül "Paralel" Suçlamasına Maruz Kalabilir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından hükümet cephesinde atanmışlar tarafından seçilmişlere karşı bir tasfiye hareketi uygulandığını ifade ederek, "Yakın bir zamanda Abdullah Gül ve önde gelen bazı eski olacak AKP yöneticilerinin dahi paralel suçlamasına maruz kalması şaşırtıcı olmayacaktır" dedi.

25.08.2014 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından hükümet cephesinde atanmışlar tarafından seçilmişlere karşı bir tasfiye hareketi uygulandığını ifade ederek, "Yakın bir zamanda Abdullah Gül ve önde gelen bazı eski olacak AKP yöneticilerinin dahi paralel suçlamasına maruz kalması şaşırtıcı olmayacaktır" dedi.

Çetin, yazılı açıklamasında YSK'nın cumhurbaşkanlığı seçimi resmi sonuçlarını açıkladığı 15 Ağustos'ta, cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlıktan ayrılmamakla suç işlediğini ifade etti. Erdoğan'ın, seçim sonuçlarını Resmi Gazete'de yayınlatmayarak, Başbakanlık makamını illegal bir biçimde elinde tuttuğunu belirten Çetin, "Erdoğan, koca Türk devletini çadır devletine dönüştürmüştür. Milletvekilliği ve başbakanlığının yanı sıra parti genel başkanlığının da düşmüş olması gereken Erdoğan'ın 15 Ağustos'tan bu yana bütün faaliyetleri yasa dışıdır ve anayasal suç işlemektedir" dedi.

27 Ağustos'ta yapılacak Olağanüstü Kongre'de delegelerin oyu ile belirlenmesi gereken AKP Genel Başkanı ve dolayısıyla yeni başbakanın da, Tayyip Erdoğan tarafından resmen atandığını belirten Çetin, "Erdoğan daha Cumhurbaşkanlığı makamına oturmadan başbakanı ve bakanları belirleyerek tek adam rejimini kurmuştur. Bu yüzden AKP'de yapılacak kongre formalitedendir. AKP delegelerinin vereceği oylar millete dayanan irade olmaktan çok uzakta, tek adamın buyruklarına uygun olarak sergilenen tiyatronun birer parçasıdır" dedi.

-"ATANMIŞLAR TARAFINDAN SEÇİLMİŞLERE KARŞI TASFİYE"-

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, hükümet cephesinde atanmışlar tarafından seçilmişlere karşı bir tasfiye hareketi uygulandığını ileri süren şöyle devam etti:

"Tayyip Erdoğan ve birkaç yıldır yeniden şekillenen yakın çalışma ekibi, AKP içinde belli bir ağırlığa sahip çok sayıda önemli ismi dışlayarak Türkiye'nin en kritik kurumlarını ve temel politikaları diledikleri gibi şekillendirmektedir. Nitekim yeni başbakan Davutoğlu'nun atanmasını sağlayan kriterler arasında "paralelle mücadele, açılım süreci ve yeni Türkiye' konularındaki tavrı belirleyici olmuştur.

Tayyip Erdoğan başbakanlığa atadığı Ahmet Davutoğlu'na iyi bir miras bırakmamış, tam aksine bizzat yürüttükleri Türk Devletinin çözülme ve tasfiye sürecinde önemli sorumluluklar yüklemiştir. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına karşı başlatılan ve devlet içerisinde cadı avına dönen sözde paralelle mücadele görevi, içeriden çökertilmeye çalışılan milli devlete karşı kurgulanan Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla aynı amaca hizmet etmektedir. Yakın bir zamanda Abdullah Gül ve önde gelen bazı eski olacak AKP yöneticilerinin dahi paralel suçlamasına maruz kalması şaşırtıcı olmayacaktır."

Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkarken edeceği Cumhurbaşkanlığı yeminini ne kadar tutacağının da şüpheli olduğunu ifade eden Çetin, "Çünkü Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olurken, namusu ve şerefi üzerine yemin etmesi gerekecektir. Bizim bildiğimiz Tayyip Erdoğan şerefini PKK ile oturduğu müzakere masasında bırakmıştır. Ayrıca milletin malına el uzatıldığı iddialarının ayyuka çıktığı 17-25 Aralık operasyonlarından bağımsız yargı önünde aklanmadığı sürece namus sözünü nasıl verebilecektir? Henüz bu can alıcı soruların cevabını verememiş bir ismin Köşkteki meşruiyetinin sorgulanmaması ve milletin tamamını temsil etmesi mümkün değildir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'den İlginç İddia: Abdullah Gül 'Paralel' Suçlamasına Maruz Kalabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement