MHP'den Kongre Sürecinin Durdurulmasıyla İlgili Karara İlk Tepki - Son Dakika
Politika

MHP'den Kongre Sürecinin Durdurulmasıyla İlgili Karara İlk Tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, mahkemenin durdurduğu kongre süreciyle ilgili, "İki ayrı ama birbirini doğrulayan karar alındı." dedi.

29.04.2016 17:40  Güncelleme: 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP'de 15 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan olağanüstü kongre süreci mahkeme kararıyla tedbiren durduruldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın NTV canlı yayına bağlandı. Yalçın, "İki ayrı ama birbirini doğrulayan karar alındı. Birincisi infazın tedbiren durdurulması ikincisi de çağrı heyetinin 15 Mayıs ile ilgili çağrısını iptal ediyor. Olağanüstü kongre çağrısını tedbiren durduruyor." dedi.

"KONGRE ÇAĞRISI OLMAMASI GEREKİYORDU"

Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde:

12. sulh hukuk mahkemesinin kararının uygulanamaz olduğunu ve temyiz edeceğimizi ifade etmiştik. Bizim meri hukukumuza göre bu müracaattan sonra sürecin beklenmesi gerekirdi. Yargıtay kararı ortaya çıkamadan herhangi bir kongre çağrısı olmaması gerekirdi.

Malum kayyum heyeti kendileri tarih tespit etmek ve yargıya da uymayacak bir şekilde bu karar uygulamaya yani kongreyi toplamaya çalıştılar.

İki ayrı ama birbirini doğrulayan karar alındı. Birincisi infazın tedbiren durdurulması ikincisi de çağrı heyetinin 15 Mayıs ile ilgili çağrısını iptal ediyor. Olağanüstü kongre çağrısını tedbiren durduruyor.


MHP\'den Kongre Sürecinin Durdurulmasıyla İlgili Karara İlk Tepki

Son Dakika Politika MHP'den Kongre Sürecinin Durdurulmasıyla İlgili Karara İlk Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • yazık bu ülkeye: baçeli AKP ye yanaştıkça, ülkücüler de , bahçeliden uzaklaştı...git artık bahçeli....dinozor gibisin 18 1 Yanıtla
  • mehmet tekin: 55 yaşındayım kendimi bildim bileli mhp liyim bu yönetim başta kalırsa oy verirsem namerdim 13 2 Yanıtla
  • ggy: mhp nin işi bitti bahçelinin kime hizmet ettiğini bütün ülkücüler gördü. 12 1 Yanıtla ALBATROS: ULKUCU CAMIAYA SIZIN GIBI HADPKK YA DEGIL 1 0 diriliş .ertuğrul: yürü git küçüçük aklınla kimi kandırmaya çalışıyorsun 0 0
  • Ülkücü: baraj altı hayırlı ugurlu olsun BBP yuzde on barajını asar Keske meral aksener ümit özdag yusuf halaçoglu sinan oğan Buyuk Birligegecseler saygım bahcelıye sonsuz ama zorlamamk gerekır ulkucu ıradeye sahıp cıkmak gerek 11 1 Yanıtla
  • YAMTAR: ONDOKUZ YIL UYUTTUN ONDUKUZ GÜN DAHİ UYUTAMAYACAKSIN PISIRIK YÜREKSİZ BECERİKSİZ AKP NİN SERUMCUSU BAHÇELİ AZICIK ONURUN VARSA ÇEK GİT A KİBAR OLDU DEFOLLLLLLLL 9 0 Yanıtla
  • Pisküvit: Gemerek hakimine terfi tayin sözü vermiştir AKP..akp mhp (Bahçeli) ittifakı yanı.. 8 1 Yanıtla
  • İsmail: Partiyi perişan etmeye devam,zarar verdiğiniz yetmedimi? Yeter gidin artık. 9 0 Yanıtla
  • AKP: Adaleti Katledenler Partisi. 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement