MHP'den Öğretmen Atanması İçin Kanun Teklifi - Son Dakika
Politika

MHP'den Öğretmen Atanması İçin Kanun Teklifi

MHP\'den Öğretmen Atanması İçin Kanun Teklifi

MHP'li Kalaycı ve Vural'ın teklifi, 119 bin öğretmenin yılsonuna kadar atanmasını öngörüyor.

25.08.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP, yıl sonuna kadar 119 bin öğretmen atanmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın teklifi, Milli Eğitim Bakanlığın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de değişiklik yapılmasını öngörüyor.

Teklife göre, öğretmen unvanlı kadrolardan 119 bin adedi ile bakanlığa ait diğer hizmet sınıfları kadrolarından  bin adedine, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamı dışında, 31 Aralık 2014 tarihine kadar atama yapılacak.

Teklifin gerekçesinde, 2 1 Mayıs 2014 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetici dışında fiilen çalışan öğretmen sayısının 747 bin 26, öğretmen normunun 866 bin 128 olduğu, buna göre 119 bin 102 öğretmen ihtiyacının bulunduğunun resmi olarak açıklandığı vurgulandı.

Eğitim ve öğretimin aksamadan sürdürülmesinin en önemli şartlarından birisinin öğretmen ihtiyacının giderilmesi olduğu anlatılan gerekçede, kanun teklifinin, yeni eğitim-öğretim yılında öğretmen ihtiyacı olan hiçbir okulun kalmaması için bakanlığın öğretmen norm kadro sayısına göre mevcut öğretmen ihtiyacının karşılanmasını öngördüğü belirtildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'den Öğretmen Atanması İçin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • misafir: Sayın Bakanım NABİ AVCI bey olaya muhalefet istedi diye bakmadan öğretmen ve öğrenci çocuklarımızı düşünüp enazından sizde katkıda bulunup 60. 000 75. 000 yapın sayıyı Ben size eskiden beri saygı duyarım 0 0 Yanıtla

Advertisement